Foto Merlin niet op billboard expositie Los Angeles

Medio september 2023 is een foto van Merlin ingezonden naar een wedstrijd van The Billboard Creative, een non-profit organisatie in Los Angeles, om mee te doen aan een Billboard expositie in Los Angeles.
Vannacht avond ontving ik van de organisatie een e-mail met daarin de uitslag van de wedstrijd.


Voor deze wedstrijd, waarbij de inzet was om een foto op een billboard in Los Angeles te krijgen, had ik in september vorig jaar foto Merlin (1807-2)

ingestuurd in twee formaten, staand en liggend.

Beide inzendingen zullen niet worden gebruikt voor een billboard, zo valt te lezen in de e-mail:

Tjeerd Doosje:

Firstly, I would like to apologize for the delay in responding regarding your submission for the 2024 Los Angeles Billboard show—we typically finalize the curation process in December, but it took a bit longer this year and we appreciate your patience.

All of us at The Billboard Creative (TBC) would like to express our gratitude for your submission. Unfortunately, your work was not selected for this year’s exhibition. Due to the nature of our show, we are limited in the number of billboards we can run. One of our goals as TBC grows is to expand shows to include even more artists whose work undoubtedly deserves recognition.

You remain eligible for a 2024 TBC grant. Our team is turning to the selections for that program now and selected artists will be contacted directly in February.

We appreciate your contribution to the TBC community and look forward to potential future collaborations.

Best regards,

Het is helder dat de foto van Merlin niet is uitgekozen, maar er staat nog iets in de e-mail waarvan ik niet goed weet wat daar mee bedoeld wordt, namelijk dat “You remain eligible for a 2024 TBC grant” en vrij vertaald betekent het dat ik in aanmerking kom voor een TBC-subsidie. Maar wat dat precies inhoudt?
In ieder geval wordt daar nog over besloten en dat besluit zou in februari genomen moeten worden.
Dat wachten we dan nog maar even af.

The Billboard Creative (TBC) is een non-profit vrijwilligersorganisatie en heeft als doel om kunstenaars in contact te brengen met de grote massa.
Door een internationale selectie van kunstenaars en kunstwerken uit te lichten, hoopt TBC de reikwijdte van openbare kunst te vergroten, speciaal voor diegenen voor wie traditionele kunst onbereikbaar is.
Bovenal is het grondprincipe een democratische benadering tot hedendaagse kunst.
TBC biedt een alternatief voor de standaard buitenreclame billboards.
Kunst vervangt de reclame gedurende een maand op de drukste kruispunten van Los Angeles en op deze manier creëert TBC een grote openlucht expositie.

Eerdere berichten over The Billboard Creative 2023:
Nog geen uitsluitsel
Eén foto ingezonden
Open uitnodiging ontvangen

Voor oudere berichten met betrekking tot TBC, volg deze link.