Merlin op de weg naar Miss Teen of Groningen 2024 (9)


Merlin is in de race voor de prachtige titel Miss Teen of Groningen 2024. Het is een spannende dag voor Merlin, want het is de laatste dag in het traject vóór de echte finale en er is nog wel het één en ander te verdienen vandaag.

De Miss Teen of Groningen 2024 is onderdeel van Miss Beauty of the Netherlands 2024.

Vandaag zou je de generale repetitiedag kunnen noemen, want alle onderdelen zoals die volgende week zondag, bij de grootste finale, voorbij gaan komen worden nog een keer geoefend en doorgesproken.

Elke finaliste krijgt bovendien een chaperonne toegewezen die haar zal helpen als aanspreekpunt op de finaledag en backstage zal helpen. Het gaat hier, voor zover ik begrijp, om de eerste kennismaking met de chaperonne.

De dag is een lange, want de finalisten starten al om 09.30 uur en de dag eindigt om ongeveer 17.00 uur.

Als een rode lijn door de hele dag heen staat de zogenaamde pre-judging door de jury op het programma.
Elke finaliste krijgt individueel gedurende acht minuten een kort interview over o.a. de provincie Groningen, de Miss Beauty verkiezingen, de motivatie om te winnen, de advocacy en de ontwikkeling van de finaliste in de afgelopen maanden.
Voor deze pre-judging moeten de finalistes er eigenlijk al tip-top uit zien: business chique en make-up en haar on fleek.
Het is in feite dé kans om in een relatief “ontspannen” sfeer, toe te lichten waarom juist de bewuste finaliste zou moeten winnen.

De pre-judging telt mee voor het eindrapport volgende week zondag en wel voor 35%. Tezamen met de stemronde, die voor 15% meetelt in het eindoordeel, betekent het dat 50% van het eindoordeel geveld wordt door én de pre-judging én de stemronde die nog steeds loopt.

Merlins spannende 8 minuten beginnen om 13.40 uur en eindigen om 13.48 uur. Dat wordt dus de blaren op de duimen duimen tijdens die 8 minuten: doet u rond die tijd ook mee?

Voordat het spannende moment voor Merlin zover is, zal er ’s ochtends geoefend worden voor de finaleshow en zullen de eerder genoemde chaperonnes hun opwachting maken.

Als de laatste finaliste haar pre-judging gehad heeft, en volgens planning is rond de klok van 15.20 uur, zal er waarschijnlijk als de tijd het toelaat, nog een volledige doorloop van de show worden geoefend.

Het laatste wapenfeit van de dag is het stemmen voor Miss Congeniality: elke finalist mag één naam opschrijven waarvan zij vindt dat dat meisje de titel verdient.
Waarschijnlijk wordt ook op zondag 4 februari bekend gemaakt wie zich Miss Congeniality mag noemen.

Heel veel succes vandaag, Merlin! Ik ga om 13.40 uur enorm voor je duimen!

Stemmen op Merlin
Via de website van Miss Beauty of the Netherlands 2024, kan er gestemd worden op alle finalisten van zowel de Miss Teen als de Miss Beauty van Groningen.

Heel specifiek op Merlin kan via deze link naar de pagina van Merlin.
Het stemmen kost wel geld: € 1,25 per stem en er kan op de webpagina worden aangegeven hoeveel stemmen je à € 1,25 wilt uitbrengen.
20% van de opbrengst gaat naar een goed doel, al is niet duidelijk om wel goed doel het gaat.

Er kan tot en met vrijdag 3 februari 2024 op Merlin en de andere finalisten gestemd worden.
Elke week wordt de tussenstand doorgegeven op de website van Miss Beauty en zal ook hier te bekijken zijn.
De voting telt voor 15% mee in het eindoordeel van de jury. Daarnaast wint de finalist met de meeste stemmen de titel van Miss Popularity of Groningen 2024.

Linda Foundation
Merlin is ook in actie gekomen voor de Linda Foundation waar u uw donatie kunt geven.
“Ik hoop dat ik en de andere teens en beauty’s zoveel geld kunnen ophalen voor Linda foundation zodat de gezinnen ook een mooi leven kunnen krijgen en ook een keertje kunnen genieten! En dat ze met kerst cadeautjes kunnen kopen voor de gezinnen. Mijn motivatie is dus dat we zoveel mogelijk geld ophalen zodat alle gezinnen die in provincie Groningen in armoede leven ook wat moois kunnen krijgen.”
Finalist Miss teen of Groningen 2024 Merlin Sen

Haar doel is om €200 voor de stichting op te halen.
Bezoek de persoonlijke webpagina van Merlin op de website van de Linda Foundation.

Instagram
Dit is misschien ook wel een mooi moment om haar te gaan volgen op Instagram, als u dat al niet doet: @xxmerlin_senx.

Finale
De uitslag wordt tijdens de Groningse finale op 4 februari 2024 in Winschoten bekend gemaakt.
De kaartverkoop daarvoor is al een tijdje aan de gang.
Mocht u ook een plaatsje willen bemachtigen bij deze wervelende show en vooral ook Merlin willen aanmoedigen in het Cultuurhuis De Klinker in Winschoten, dan kan u dat via deze link doen.
Er zijn nog maar een paar plaatsen van de in totaal 620 stoelen  beschikbaar, zo is te zien op de website van “De Klinker” (roze en geel is beschikbaar, grijs bezet):

Wordt vervolgd!

Oudere berichten over de Miss Teen Groningen 2024 van Merlin:
Dertiende tussenstand
Twaalfde tussenstand
Merlin op de weg naar Miss Teen of Groningen 2024 (8)

Klik voor alle berichten over de Miss Teen Groningen 2024 van Merlin, volg deze link.