Uitslag Miss Teen of Groningen 2024


Gisteravond was de finale van Miss Beauty of Groningen 2024 waaraan Merlin met veel inzet en enthousiasme heeft meegedaan.
En de uitslag wie de Miss Teen of Groningen 2024 is toen ook bekend gemaakt.
Of Merlin dat is geworden?

De Miss Teen of Groningen 2024 is onderdeel van Miss Beauty of the Netherlands 2024.

De Miss Teen of Groningen 2024 is onderdeel van Miss Beauty of the Netherlands 2024 en is voor Merlin zo’n twee-en-halve maand geleden begonnen toen ze finaliste werd in deze wedstrijd.

Gisterenavond was dan de lang verwachte finale in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.
Ik was door Merlin en haar moeder uitgenodigd om hierbij ook aanwezig te zijn (waarvoor nogmaals heel hartelijk dank!).

Om half acht moest alles gaan gebeuren.
De avond begon met de zogenaamde openingsdans.

Daarna kwam het voorstellen van alle Miss Teens en Beauties, waarbij Merlin de vraag kreeg: “Wat is iets wat niet zo veel mensen van jou weten?” waarop Merlin antwoordde: “Dat ik half Turks en half Pools ben.”

Na deze introductie van alle meisjes en jonge vrouwen, kwam een soort intermezzo waarbij er speciale prijzen te winnen waren, waaronder Miss Photogenic.
Bij die prijsuitreiking werd Merlin niet naar voren geroepen, maar wel bij de prijsuitreiking van Miss Popularity of Groningen 2024.
Die titel zou gaan naar de Teen of Beauty die bij de stemronde online (waarvan op deze website ook steeds de tussenstanden zijn doorgegeven) de meeste stemmen zijn binnengehaald.

Bij de laatste tussenstand van afgelopen vrijdag, stond Merlin op een prachtige tweede plaats, dus het was ook niet zo heel gek dat zij naar voren werd geroepen als één van de drie mogelijke Miss Popularity of Groningen 2024.

De einduitslag is niet officieel bekend gemaakt door de organisatie van Miss Beauty of Groningen 2024.
Er had haast wel een wonder moeten gebeuren dat Merlin binnen een dag nog op de eerste plek was gekomen en met deze titel aan de haal was gegaan.
Die eer kreeg uiteindelijk Rilana.

Zij, Rilana dus, moet er dan, in iets meer dan een dag tijd, bijna 400 stemmen bij hebben gekregen, want bij de laatste tussenstand stond Manisjah op 1.066 stemmen, terwijl Rilana toen nog 683 stemmen had.

Hierna was er een korte pauze, waarna de zogenaamde bikini-dans en – ronde was.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit soort rondes niet meer vind passen in deze tijd.
En van Merlin weet ik dat ze zich er ook niet zo heel erg prettig bij voelde.
Daarom van dit onderdeel ook geen foto’s van Merlin en de andere finalisten.

Ook hierna was er weer een intermezzo met andere prijzen waarbij niet naar voren werd geroepen.
Daarna volgde de Galajurk ronde en wát een prachtige jurken waren er te aanschouwen: zoveel mooier dan de bikinironde.
Het lijkt mij lastig om, na zoveel tempo die er in de show zat, nu juist de rust te kunnen bewaren en over het podium te schrijden en wat deed Merlin dat goed!


De galajurk ronde werd gevolgd door een pauze, waarna alle Miss Teens en Beauties op het podium werden geroepen om tot de uitreiking over te gaan wie zich een jaar lang Miss Teen of Groningen 2024 en wie zich Miss Beauty of Groningen 2024 mag noemen.

Helaas behoorde Merlin, blijkens de jury, niet tot de top 8 van teens van Groningen en is Merlin dus ook niet de Miss Teen of Groningen 2024 gekroond.
En ondanks dat ik natuurlijk enigszins bevooroordeeld ben, vind ik oprecht dat Merlin tenminste tot die top 8 had moeten behoren.

Al met al ben ik echt supertrots op jou Merlin!
Om dit soort dingen te doen op jouw leeftijd, vergt veel moed en doorzettingsvermogen en dat laatste heb je zeker laten zien.

Ondanks dat de uitslag voor jou een enorme teleurstelling is, heb je wel ongelooflijk veel geleerd gedurende de afgelopen (bijna) drie maanden.
Deze ervaring neem je je hele verdere (modellen)leven mee.
En voor wat het waard is: jij had zeker bij de top 3 moeten eindigen!

Klik voor alle berichten over de Miss Teen Groningen 2024 van Merlin, volg deze link.