Claartje (0602) in Top 40 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in The Ultimate Shot Photo Contest?”.

De beschrijving voor deze fotowedstrijd was:
For this contest, we’re asking you to go through your photo collection and share the pictures that truly make you feel proud.
It could be those stunning remote landscapes that leave you in awe, the bustling cities and charming towns you love, those heartwarming family moments you’ve captured, or your most impressive portrait and fashion shots.
We can’t wait to see them all!

Er waren in totaal 21.691 foto’s deelnemende foto’s bij deze wedstrijd, waarvan er tien door mij waren ingestuurd.

Bij de publieksstemmen eindigde foto Claartje (0602) op een mooie  37e plaats.

De kans om op de 37e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,17% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges opgebouwd.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is één keer finalist geweest bij de fotowedstrijd “500 Models” in december 2015.
Daarnaast was de foto twee keer featured in augustus 2016 en juli 2017.

De tweede ingestuurde foto was Merlin (1807-2) en eindigde op een zeer verdienstelijke 79e plaats bij deze wedstrijd.
De foto behoort tot de afgerond 0,36% foto’s waarvoor het publiek de vinger het meest naar de stemknop bracht en krijgt daarom een Top 10 Class notering.

De derde ingestuurde foto, ook weer eentje van Merlin, namelijk Merlin (0809), eindigt nèt buiten de Top 100 bij deze wedstrijd.
Deze foto eindigde bij de publieksstemmen op een 104e plaats en behoort tot de afgerond 0,48% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De vierde ingestuurde foto, Dounia (0101), eindigde op een respectabele 482e plaats, waarmee de foto zich ook bij de Top 10 Class kan scharen, want behoort tot de 2,22% foto’s waarop het meest is gestemd.

Ook nog behorend tot de Top 10 Class (maar wel ruim 100 plaatsen lager) eindigde de vijfde ingestuurde foto Rona (0104) bij de 2,72% foto’s waarop het meest was gestemd en kwam daarmee uit op de 591e plaats.

De laatste foto die het ook nog tot de Top 10 Class heeft gebracht is foto Resa (0103).
Hier kwam de teller tot stilstand bij de 622e plaats (2,87%).

De andere vier ingezonden foto’s wisten bij deze wedstrijd het publiek minder te bekoren.
Foto Anoek (0319) bereikte nog wel de Top 50 Class, maar de foto’s Antonia (0304-2), Anoek (0233) en Merlin (0301) kwamen daar in het geheel niet meer aan toe.

Een hoge score bij de publieksstemmen zegt nog niet zo veel.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 59e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.