Finalisten Yicca 2024 Art Prize 7 mei bekend

Op de website van Yicca 2024 Art Prize valt nu te achterhalen wanneer de winnaars van de wedstrijd voor hedendaagse kunst worden bekend gemaakt en dat is op 7 mei a.s.

De inzending voor deze prijs is op 8 april gedaan, maar toen werd nog niet aangegeven wanneer de kunstenaars te horen zouden krijgen wanneer ze de uitslag van de wedstrijd mochten verwachten.

Omdat ik vandaag de hele dag bezig ben geweest om mijn website up-to-date te krijgen (en het is nog niet klaar) en ik ook de informatie van de Yicca 2024 Art Prize online zette, kwam ik logischerwijs ook weer op de website van deze wedstrijd.

“YICCA is an international call for artists, open to professionals and not only from any country in the world.
All kinds of contemporary artworks are allowed in the art contest: drawings, paintings, sculptures, photographs, graphics, mix media, video, installations and performances.
The competition’s aim is to promote the enrolled artist, giving them chance to join the international market of contemporary art. Internationality and networking make this art call a huge chance for the artists, which can win a cash prize and have the opportunity to exhibit the submitted works in an art gallery of a European city.
Jury’s final decision will lead to a selection of 18 artists that will participate in the final exhibition.”
Zo valt te lezen op de webpagina.
Het valt op dat de deadline is uitgesteld naar 30 april, daar waar die eerst 11 april was.

Via de zogenaamde announcement pagina, valt bij artikel 4 te lezen dat: “May 7, 2024: Notification of winning artworks”, over iets meer dan een week dus.

In het vorige blogbericht schreef ik dat de foto’s van Merlin ook op de pagina van deelnemende kunstenaars zullen verschijnen en dat is ook het geval.
Op het moment van schrijven zijn de foto’s van Merlin te bewonderen op pagina 20:

Ook op het moment van schrijven, zijn er 44 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.

Verder wordt nu ook op de website beschreven waar precies de uiteindelijke expositie zal gaan plaatsvinden in Venetië, namelijk in de Art Spaces of Imagoars.

In een eerder op deze website verschenen blogbericht is meer te lezen over de wedstrijd en het Yicca Project Network, waarvan de wedstrijd deel uit maakt.

Wordt vervolgd.

Eerdere berichten met betrekking tot de Yicca Art Prize zijn via deze link te bekijken.