Pien (0602-3) genomineerd bij “Color Chronicles” op ViewBug

De fotowedstrijd “Color Chronicles” op de website van ViewBug eindigde op 25 juli en het publiek kon tot die dag stemmen op de foto’s.
Vandaag kreeg ik een e-mail, met als onderwerp “Your Photo has won an Award”, dat één van de foto’s die ik had ingestuurd, genomineerd is bij deze wedstrijd.

Het gaat om bovenstaande foto van Pien die is doorgedrongen tot de genomineerden van de wedstrijd “Color Chronicles” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Your Photo won an Award” die ik ontving.

Anders dan bij voorgaande wedstrijden, is er nu sprake van een nominatie, en dat is niet iets dat ik eerder heb gezien op de website van ViewBug.
Ik weet dan ook niet goed of het nu een finaleplaats is of niet.
Op de website van ViewBug staat nu ook niet een blogpost naar de genomineerden zoals dat wel het geval is wanneer een foto tot de finalisten behoort.
Wat ik wel heb gezien, is dat er heel veel foto’s genomineerd zijn voor de wedstrijd, dus in dat opzicht is het vooral leuk dat de foto genomineerd is.

Dat deze foto genomineerd is, staat nu ook bij de foto op de fotopagina op de website van ViewBug.

De foto valt telkens weer in de smaak bij ViewBug getuige de reeks met Awards die de foto in de afgelopen jaren heeft behaald:

Terugkomend op de nominatie: deze zie ik toch min of meer als finaleplaats en daarmee is het inmiddels de 64e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015.

Daarmee zijn zeven foto’s ook daadwerkelijk in de prijzen gevallen bij een wedstrijd op ViewBug:
Anoek (0704-2) “Winter Vogue” (juni 2024)
Claartje (0110) “Purple Tones” (april 2024)
Claartje (0620) “Reflecting Beauty” (oktober 2023)
Teline (0115) “Look Down” (maart 2022)
Catinca (0109-2) “Big Smiles” (februari 2022)
Pien (0504) “Indoor Images” (november 2021)
Teline (1213) “Shape of Shadows” (juni 2021)

Bij de afgelopen wedstrijden, waar dit er ook één van is, lijkt het algoritme waarmee de positie van de foto bij de publieksstemmen wordt berekend, niet of niet goed meer te werken.
Daarover heb ik al contact opgenomen met de helpdesk van ViewBug, maar heeft nog niet tot een oplossing geleid.

De “uitslag” van de bewuste foto van Pien, is wel terug te vinden, maar klopt dus niet:

Sinds oktober 2015 dat er foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s (en finaleplaatsen) zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Pien (0602-3) voor de Palmares en reacties op de foto.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.