Foto Catinca en Resa (0203-2) “Runner Up” bij wedstrijd ViewBug

Vanavond trof ik een mailtje aan van ViewBug met als onderwerp: “Congratulations! You have received a photography award”!
En vanzelfsprekend maakt dat nieuwsgierig!


Na het aanklikken van de link, kwam ik bij de volgende foto in mijn portfolio op ViewBug uit:

De Award is er één van een aantal die de website van ViewBug weggeeft, zo valt te lezen op de webpagina van ViewBug die hieraan is gewijd.

Your photos can receive awards even if these are not submitted in the contests.

Our staff, guest and resident judges look at the entries of the contests as well as all the photos uploaded to the community to choose their favorite photos and award them. At ViewBug, you can win contests as well as receive awards on your photos. It is a great honor to be chosen as your photo is chosen among many others and it is selected based on creativity, originality, composition and overall quality.

There are no specific numbers of awards given, the judges have sole discretion about this.
The official ViewBug awards by the ViewBug staff, guest and resident judges include:
Judge Favorite
Staff Favorite
Contest Finalist
Contest Winner
Outstanding Composition
Achievement in Originality
Achievement in Contrast
Editor’s Choice
Curator’s Selection
Runner Up
Honorable Mention

Dat de foto de Award heeft gekregen blijkt uit het label die bij de foto zichtbaar is op de website van ViewBug.

De foto was ingeschreven voor de wedstrijd “Show Emotions” en bij de publieksstemmen eindigde de foto op een 67e plaats.

En ook nu geldt weer wat ik telkens bij de uitslag van de publieksstemmen schrijf:
Zoals al vaker is aangegeven op deze website zegt de score bij de publieksstemmen lang niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

En precies dat is nu het geval, want bij de publieksstemmen kwam foto Teline (0108) hoger uit, op een 45e plaats.
De 67e plaats was zeker geen slecht resultaat, want de foto behoorde daarmee tot de 1,04% foto’s (van de in totaal 6.471 foto’s die meedongen), terwijl de foto van Teline bij de 0,70% hoorde waarop het meest was gestemd en dus in feite een grotere kans zou hebben om het tot de finale te schoppen.

De uitslag is nu bekend gemaakt en daaruit blijkt dat de foto van Catinca en Resa tot de finalisten behoorde om de wedstrijd te winnen; inmiddels al de 65e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Een “Runner Up” is in feite een 2e of 3e plaats in de wedstrijd en uit de rangschikking op de blogpagina op ViewBug die aan de wedstrijd is gewijd, kan ik opmaken dat het hier om een 3e plaats gaat of, om in Olympische termen te blijven, brons.
Een heel erg tof resultaat dus waar ik super trots op ben!

De negen winnende foto’s, inclusief de foto van Catinca en Resa met het predicaat “Runner Up”, zijn op de website van ViewBug terug te vinden op de blogpagina die aan deze wedstrijd is gewijd en zal daar, zolang ViewBug blijft bestaan, altijd op blijven staan.

Ook zal de foto bij de miljoenen leden van ViewBug extra onder de aandacht komen, omdat de foto als blogbericht op de feed verschijnt.
Een beetje extra exposure dus!

Het is niet de eerste keer dat de foto op een of andere manier op de website van ViewBug in de schijnwerpers komt te staan, getuige ook de inmiddels lange lijst met Awards die op de fotopagina bij ViewBug terug te vinden is:

De foto is blijkbaar favoriet bij zowel de vakjury als bij het publiek.
In september 2019 werd de foto door de curatoren van ViewBug uitgekozen als Staff Favorite.
In oktober 2019 kreeg de foto de eerste finaleplaats in de wedstrijd “Image of the Month (Volume 48)“.
Een maand later, in november 2019, sleepte de foto opnieuw een finaleplaats in de wacht bij de wedstrijd “Kids Being Kids“.
In februari 2020 werd dat nog eens dunnetjes, en voor de derde keer, overgedaan bij de wedstrijd “Together“.
In mei 2020 gevolgd door een finaleplaats bij de wedstrijd “People in Motion“.
En nu dus in augustus 2024, opnieuw een finaleplaats en uiteindelijk de Runner Up (3e plaats) bij de wedstrijd “Show Emotions“.

Sinds oktober 2015 dat er foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s, finaleplaatsen en andere Awards tot stand gekomen zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Catinca (0203-2) voor de Palmares en reacties op de foto.