Inzending LensCulture B&W Awards 2024

Naar aanleiding van een e-mail die ik van LensCulture had ontvangen met een soort van aansporing om deel te nemen aan de Black & White Awards 2024, is vandaag één foto ingestuurd.
De strekking van de e-mail die LensCulture had gestuurd was dat ik in feite werd aangemoedigd om nog voor de deadline foto’s in te sturen. Reden voor de aanmoediging was dat een foto die een paar  jaar geleden was ingestuurd tot de één van de meest gewaardeerde foto’s behoorde; al was het dan niet de winnende foto.

Er is al een aantal jaar niet meegedaan aan deze wedstrijd van LensCulture.
De laatste keer was in 2021 met een foto van Merlin: Merlin (0301-bw).
Vijf jaar geleden zijn er zeven foto’s ingestuurd.

Nu dus weer een inzending en dit keer met foto Antonia (0308-bw).

De bevestiging dat de inzending goed is aangekomen, is inmiddels ook al binnen:

Uit de ingezonden foto’s en series zullen 25 finalisten worden geselecteerd die in het zonnetje worden gezet in de media, waaronder The New York Times en The Huffington Post.

Daarnaast zullen geselecteerde werken worden vertoond op fotofestivals en evenementen wereldwijd, zo staat op de website te lezen.
In het verleden zijn onze winnaars, finalisten en jury’s vertoond op festivals in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Spanje, Japan, Nederland, Australië, Maleisië, Hongarije, Servië en meer.

Alle winnende inzendingen zullen tentoon worden gesteld in Londen tijdens Photo London 2025:

De toekomst zal het leren of de foto tot de winnende behoort.
De exacte datum waarop de jury naar buiten komt met de uitslag is nog niet bekend, wel dat dit in december zal gaan gebeuren.

Eerdere berichten over deelname aan de wedstrijden van Lensculture zijn via deze link te bekijken.