Anoek (0704-2) in top 75 bij publiek wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Solo Photo Contest?”.

De beschrijving voor deze fotowedstrijd was:
📷 Welcome to the Solo Photo Contest!
This time, it’s all about keeping it simple.
Snap a shot with just one subject in the frame—whether it’s a person, animal, object, or anything else that catches your eye.
Let’s see how you can make that one thing stand out and tell its story. Show off your creativity and have fun with it!”

In totaal waren er 17.395 foto’s deelnemende foto’s bij deze wedstrijd, waarvan er negen door mij waren ingestuurd.

Bij het publiek kreeg foto Anoek (0704-2) zoveel stemmen dat de deze op een respectabele 72e plaats uitkwam.

De kans om op de 72e plaats te eindigen bij deze wedstrijd is daarmee afgerond 0,41% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges opgebouwd.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto is op de website van Viewbug in juni 2024 in de prijzen gevallen bij de wedstrijd “Winter Vogue” en was daar de People’s Choice.
Daarnaast is de foto in januari 2023 al min of meer in de prijzen gevallen bij de wedstrijd “Fall Styles”, waarbij de foto een eervolle vermelding heeft gekregen.
Iets meer dan een week later – en ook nog in januari 2023 – werd de foto extra in de schijnwerpers gezet op de website van ViewBug.
De foto werd opnieuw featured in september 2023.

De tweede ingestuurde foto was Merlin (1807-2) en eindigde bij deze wedstrijd op een mooie 115e plaats.
De foto behoort daarmee tot de afgerond 0,66% foto’s waarvoor het publiek de vinger het meest naar de stemknop bracht en krijgt daarom een Top 10 Class notering.

De derde ingestuurde foto was er weer eentje van Anoek namelijk, Anoek (0319). Deze foto is nog terug te vinden in de top 150 op een 141e plaats.
Daarmee behoort de foto tot de afgerond 0,81% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De vierde ingestuurde foto was foto Resa (0103).
Deze foto eindigde zo’n beetje in de middenmoot van de top 200 op een 175e plaats.
Daarmee behoort de foto tot de afgerond 1,01% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De vijfde ingestuurde foto was foto Emily (0204-bw).
Deze foto eindigde bij de publieksstemmen net buiten de top 200 op een 204e plaats en behoort tot de afgerond 1,17% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

Bij de zesde ingestuurde foto, Pien (0504), kwam de teller ietsje lager terecht.
Maar met een 236e plaats bij deze wedstrijd, behoort de foto tot de afgerond 1,36% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd en verdient daarmee een Top 10 Class notering.

De laatste drie foto’s, die beiden, net als bovenstaande foto’s, in de Top 10 Class terecht kwamen, waren foto Antonia (0319-2) op een 270e plaats (1,55%), Antonia (0301) op een 373e plaats (2,14%) en Merlin (2302) op een 626e plaats (3,60%).

Voorwaar geen slecht resultaat met 8 van de 9 foto’s in de top 2,5% van foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd!

Een hoge score bij de publieksstemmen zegt nog niet zo veel.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 65e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.