Verzoek om foto(‘s) voor expositie Espace Vision’Art, Parijs

Net zoals vorig jaar, ontving ik vanmiddag een e-mail van de galeriehouder van de Parijse fotogalerie Espace Vision’Art om de foto, die wordt uitgeprint en vanaf 15 oktober een jaar lang wordt geëxposeerd in de galerie, op te sturen. Maar de galeriehouder heeft nog een extraatje voor me in petto.

De Espace Vision’Art galerie is een galerie in het Parijse Quartier Latin (5e arrondissement) die alleen foto’s en andere digitale kunst tentoon stelt.

De galerie ligt op de hoek van Rue du Sommerard met Place Paul Painlevè. Op een foto op Google maps uit 2021 is dat goed te zien.

Daarop is ook te zien dat in het pand toentertijd nog een boekwinkel was gevestigd.
Het ligt op een steenworp afstand van de faculteit der letteren van de Sorbonne universiteit en ligt op loopafstand van het Panthéon.

Vorig jaar rond dezelfde tijd ontving ik van de galeriehouder een soortgelijk verzoek en omdat ik toen met Merlins moeder overeen was gekomen dat in de galerie alleen foto’s van Merlin zouden komen, werd het een keuze uit het opgebouwde portfolio van haar foto’s.
Dit jaar is dat anders en zal ik een keuze gaan maken uit mijn eigen portfolio van de afgelopen jaren, inclusief ook foto’s van Merlin.

Vandaag dus de vraag of ik de foto wil gaan opsturen naar de galeriehouder zodat die geprint kan gaan worden op een 20 x 20 cm formaat die het hele jaar, vanaf medio oktober, fysiek in de galerie komt te hangen.

Echter, uit de e-mail blijkt dat ik, tegen meerprijs, ook nog een tweede foto kan insturen:

Dear Tjeerd,
Please send me a photo of your artwork, so that we can print it in 20 x 20 cm format and exhibit it for a year in the gallery.

P.S.: for only 3 artists, including you, I am doing a special promotion to have a second artwork exhibited for 1 year in the gallery at an additional cost.

Send me a photo of the requested artwork indicating: title, technique and year of creation.

Thanks

Uit de e-mail blijkt dat dit de galeriehouder slechts drie kunstenaars de mogelijkheid geeft om een tweede foto in de galerie te laten exposeren.
Eerder schreef de galeriehouder al dat de foto’s, die op dit moment tentoon worden gesteld in de galerie, “…among the most appreciated…” behoren en dat “…your portfolio of works among the most consulted…” behoort.
De foto’s vallen blijkbaar in de smaak en dat is waarschijnlijk de reden dat de galeriehouder me deze extra mogelijkheid biedt.

Of ik inderdaad een tweede foto ga insturen, zal ik nog even bekijken, want er zijn natuurlijk wel extra kosten aan verbonden.
Heel lang kan ik daar niet over nadenken, en ik zou dat ook nog graag even willen voorstellen en overleggen aan de (ouders van de) modellen.

Wordt vervolgd.

Voor alle berichten over de samenwerking met Espace Vision’Art, volg deze link.