Uitnodiging voor ViewBug’s Creators team

Vandaag trof ik een mailtje van ViewBug aan met als onderwerp: “StudioTjeerd, you’ve been pre-selected to apply!”. Een cryptische omschrijving en de mail zelf maakt het slechts een beetje duidelijker.

logo-viewbug
Hey StudioTjeerd, awesome news!

You are officially invited to apply to be part of ViewBug’s Creators team.

Here is your chance to connect with leading brands looking for today’s best photography.

Learn more and apply today!

Looking forward to your application,

Samantha
ViewBug Editor

In het originele mailtje staat een link en dat aangeklikt hebbende kwam ik op een speciale pagina van ViewBug.

De tekst luidt:
Connect with Leading Brands

Gain real opportunities to sell your work


Apply to become a ViewBug Creator for a chance to be part of the team that gets to connect with leading brands looking for today’s best photography. You’ll always keep control of your copyright and you’ll be able to choose which photos you sell. Gain the biggest bragging rights, huge exposure and grow your reach. It’s easy, fun and rewarding.

Once you apply, we’ll review your photos and activity. Selected applicants will be contacted via email with more details.

Maakt het dit nu allemaal duidelijker? Ik weet het niet.

Het lijkt er op dat het een soort van stockfotografie aanbieding is en als dat het geval is, dan bedank ik daar hartelijk voor. Hoewel je dan een foto kunt verkopen, is dit tegen een zeer laag bedrag en kan de foto overal ter wereld verschijnen op allerlei artikelen waar je verder geen cent aan verdient. Daarnaast, en dat is eigenlijk nog veel belangrijker, wil ik niet dat (de foto’s van) mijn modellen geassocieerd gaan worden met mogelijke vage advertenties.

Een andere mogelijkheid is dat er wellicht commerciële opdrachten uit komen. Er wordt immers aangegeven dat het team contact legt met “leading brands”, bijvoorbeeld Coca-Cola of Samsung om zo maar een tweetal grote merken te noemen. En in dat opzicht is het in een keer wel een heel interessante aanbieding.

Aan het einde van de pagina staat een groene knop, waarop staat “Yes, I’m interested!”. Ik heb die knop maar aangeklikt, want je kunt nooit weten wat er uit weg komt.

Vervolgens kwam er de mogelijkheid om een aantal foto’s te uploaden voor de beoordeling en daar ben ik even gestopt. Mijn idee was dat er vervolgens naar de foto’s in mijn feed op ViewBug gekeken zou worden. Maar blijkbaar moet ik nu eerst een voorselectie maken. Waarschijnlijk zal ik dat op een later moment gaan doen.

Wordt vervolgd?