Open uitnodiging voor internationaal “Circle Quarterly Magazine” ontvangen

Vandaag – maar ook al een paar keer eerder – ontving ik een open uitnodiging van “The Circle Foundation for the Arts” (een magazine over hedendaagse kunst) om mee te doen aan een wedstrijd van dit blad met als inzet publicatie in en/of een front- of backcover van het aankomende winter nummer.

Circle Foundation for the Arts (CFA) is een oude bekende van Studio Tjeerd.
Sterker nog: Studio Tjeerd was één van de eerste kunstenaars die gepubliceerd is in het opstartende blad, enkele jaren geleden, om precies te zijn in de herfst van 2017.
Het is leuk om te zien dat deze editie nog steeds op de website staat van het tijdschrift en ook mijn naam daar nog is terug te vinden.

Deze publicatie leidde er toe dat ik een zogenaamde CFA Affiliate Artist waarvoor de editors van het blad mijn oeuvre van toen hadden doorgespit en een selectie hadden gemaakt van foto’s die zij wilden publiceren en in de e-mail daarover schreven: “We are very excited to have you on board ;)”.

In de officiële mail van het tijdschrift waarmee de bevestiging kwam dat ik me een jaar lang CFA Affiliate Artist kon noemen, stond nog een mooi dankjewel: “Thank you again giving CFA the privilege to represent your art.” en kon ik enkele dagen later een mooi certificaat ontvangen:

met daarop de tekst:
“For presenting artwork which displays originality, technical skill, a dedication to the artist’s practice and an accomplised or established career.”

Hierna volgende nog een publicatie als featured artist in december 2017 in Circle Spotlight Issue 4 (helaas niet meer online te bekijken, want het nummer is uitverkocht).

Een foto van Roos werd vervolgens gebruikt in de promovideo.

De video is overigens nog steeds te bekijken via Vimeo (de foto van Roos is te zien op 54 seconden vanaf het begin):

Tot twee keer toe (in december 2017 en in februari 2018 heeft een foto een honorable mention gekregen.

Een paar maanden (eind augustus) geleden ontving ik nog een persoonlijke uitnodiging van een van de redacteuren van het tijdschrift om foto’s te publiceren in hun Spotlight Magazine, maar door alle drukte rond die tijd is dat er niet meer van gekomen.

Nu dus een open uitnodiging in de e-mail om mee te doen aan een wedstrijd die door het tijdschrift is uitgeschreven:

Circle Quarterly Art Review Magazine Contest
​Through this contest, 60 artists will be selected for publication in up to 6 pages and/or the Front and Back Covers.

Please read below for all project details:​

About The Magazine​
​Circle Quarterly Art Review is a premier art publication, with each issue providing a new and exciting chapter in the story of what art looks like today. The magazine is a review of current trends and original practices in fine art, examining all fields, including painting, drawing, sculpture, photography, printmaking, digital art, ceramics, mixed media, new media, collage, etc.

With 10 back issues, Circle Quarterly is an established resource for art collectors and art professionals looking for new art.
With a wide international distribution, the magazine has over 500,000 reads only on Issuu, and each new issue reaches our list of about 65,000 curators, galleries, collectors, publishers, etc.
The magazine is also available in print and copies can be ordered in most countries.

Publication in this magazine adds significant value to an artist’s resume and serves as a powerful avenue for gaining widespread exposure.

This is the 10th issue of the magazine and will be published in December 2023.

About The Contest
Contest Deadline is December 8, 2023
Participation Cost: 20 Euro per image entry

Through this contest,
60 Artists will be selected for publication in 1, 2, 3, 4, 5 or 6 pages of the magazine
1 Artist on the Front Cover
1 Artist on the Back Cover
60 more artists will be named Contest Finalists and receive unique, named and signed Finalist Certificates

Het klinkt in ieder geval heel erg goed om weer een keer een poging te wagen foto’s in dit tijdschrift gepubliceerd te krijgen.

Waarschijnlijk zal ik aankomend weekend er even goed voor gaan zitten wanneer de ergste griep bij mij voorbij is.

Wordt dus vervolgd.

Volg deze link voor alle berichten met betrekking tot Circle Foundation for the Arts.