Berekening rankings ViewBug niet correct en loopt vast

Normaal gesproken komt de uitslag van de publieksstemmen bij wedstrijden op de website van ViewBug één tot twee dagen nadat de deadline is verstreken, maar op dit moment lijkt daar een kink in de kabel gekomen te zijn.

De eerste wedstrijd die het betreft, is de wedstrijd “Color Chronicles”, waarvan de deadline om te stemmen op 25 juli is geëindigd.

Vandaag is het vier dagen later dan de deadline en zou de ranking twee dagen geleden binnen moeten zijn gekomen.
Deze is er weliswaar wel, maar wat er op de badges staat is niet kloppend.
Het aantal inzendingen voor deze wedstrijd is bijna een kwart miljoen: 243.930.
Ik had hiervoor negen foto’s ingezonden en de foto die het hoogst is geëindigd – dat valt dan nog wel te zien – is een foto van Pien.

Maar het aantal op de regel “… ahead of … submissions.” kan simpelweg niet kloppen, want dat zou suggereren dat er minder dan 40.000 inzendingen zijn (immers 22.925 + 15.922 = 38.847) terwijl er toch echt 243.930 inzendingen zijn geweest.

Dezelfde rare fout is terug te vinden op de badge van de foto die op één na het beste is geëindigd en betreft een foto van Merlin.

Wat dan weer wél lijkt te kloppen is dat de foto van Merlin precies 3 plaatsen lager is geëindigd dan de foto van Pien, want 22.925 + 3 = 22.928 en 15.922 – 3 = 15.919.

Maar op wélke plaats precies deze en de andere foto’s zijn geëindigd is niet te achterhalen, want daarvoor zou ik alle bijna 23.000 moeten bekijken, mits het aantal op de badge klopt.
Wat ook lijkt te kloppen is dat beide – en overigens alle andere foto’s – tot de Top 10 Class behoren: bij de 10% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De uitslag bij deze wedstrijd is overigens niet de enige wedstrijd die last lijkt te hebben van de bug in de berekening van de ranking.
Bij de wedstrijd “Image of the Month (Volume 106)” was de deadline 27 juli en zou vandaag de ranking zichtbaar moeten zijn.
Voor deze wedstrijd waren twee foto’s van Merlin ingestuurd, maar de badges laten een vergelijkbare fout zien als bij de wedstrijd “Color Chronicles“.

Voor deze wedstrijd waren 25.729 foto’s ingestuurd.
De vraag is dus óók bij deze wedstrijd waar de foto’s nu echt zijn geëindigd.

En  het houdt hierbij niet op, want bij de wedstrijd “Monthly Pro (Volume 60)“, kan het nóg gekker.
De deadline voor de publieksstemmen is exact dezelfde en zijn ook dezelfde foto’s ingestuurd als bij de wedstrijd “Image of the Month (Volume 106)” en toch zijn hier helemaal geen rankings terug te vinden:

Er gaat dus iets duidelijk mis en daarvan heb ik de helpdesk van ViewBug op de hoogte gebracht.

“L.S.,

I noticed that the ranks for the Monthly Pro Photo Contest – Volume 60 (https://www.viewbug.com/contests/monthly-pro-photo-contest-volume60/ranks) don’t show up on my side.
Perhaps somebody else notified you already, but if that’s not the case, I just want to inform you about this. Of course I’m curious about the results and therefore my question when you think this will be solved.

With kind regards,

Tjeerd Doosje”

En daarop kreeg ik al snel reactie terug:
Hello Tjeerd,

Thank you for contacting us about this and for being an upgraded member.

We apologize for any confusion and inconvenience.
Please be advised that at this time the “Monthly Pro Photo Contest Vol 60” ranks are not available, once the overall rankings have been calculated they will be uploaded on the site. We will share your email with our team for further review.

Do not hesitate to contact us if you have any questions or concerns.

Have a great day!
Your friends at VIEWBUG

Hier heb ik vervolgens nog weer op gereageerd, omdat ik in de e-mail, zoals gebruikelijk, een berichtje aantrof met de uitslag van deze wedstrijd (die dus niet zichtbaar is):

Dear team,

Thank you for your reply.
I understand what you’re writing, but a couple of days ago I got the automatic generated email of how the photos ranked, including the Monthly Pro Contest.
It just happened that I received one just a couple of minutes ago.
But when clicking on the link, I still get the same empty ranking page as I sent you as an attachement, so there’s definitely an issue in the way the page is updated.
I hope this helps.

With kind regards,

Tjeerd Doosje

Ik weet niet zeker of ik wel helemaal helder ben geweest, maar wacht even af in hoeverre de komende dag toch de rankings zichtbaar worden.

Meer van voorgaande berichten met betrekking tot ViewBug.