Foto Antonia (0304-2) finalist bij wedstrijd ViewBug?

Vanavond ontving ik wel een heel cryptisch mailtje van ViewBug met betrekking tot de fotowedstrijd Cool Compositions Photo Contest op de website van ViewBug met als onderwerp: “Cool compositions – Your photo qualified!”.
Een soortgelijk mailtje heb ik nog niet eerder gekregen van ViewBug en eerlijk gezegd weet ik niet goed wat er nu precies bedoeld wordt met de inhoud van de mail”.

Het gaat om bovenstaande foto van Antonia: Antonia (0304-2).

De e-mail met als onderwerpregel: “Cool compositions – Your photo qualifed!” die ik ontving roept eigenlijk alleen maar de vraag op: is de foto nu finalist van deze wedstrijd of niet?

Wanneer je op de link klikt die in de e-mail staat, komt het volgende scherm naar voren waaruit blijkt dat het om een foto van Antonia gaat.

De tekst luidt:

🤖
Congratulations!

Your photo has qualified for the next stage of the contest.

You’ve also earned more Coins! Exciting new rewards are waiting for you, and you can claim them for free by exchanging your coins.

Hier word je nu niet bepaald veel wijzer van.

Bij de foto op de website van ViewBug staat niet dat de foto finalist is, zoals dat de andere drie keer wel is gebeurd.
Uit de tekst lijkt het er meer op dat de foto tot de genomineerden hoort bij de wedstrijd en dat daar dan weer de finalisten uit komen: “de foto heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde van de wedstrijd.”

Als dat laatste inderdaad het geval is, wordt er nu op een andere manier gekeken naar de resultaten bij de publieksstemmen.
Aan de andere kant: eerder deze maand ontving een foto van Pien een award, waarbij er in de tekst wel het woord nominatie werd genoemd, waaruit ik concludeerde dat de foto van Pien tot de finalisten behoorde.
Dat de foto genomineerd was, stond echter ook bij de foto genoemd op de website.

Kortom: een heel cryptische e-mail van ViewBug.
De tijd zal het leren wat dit nu precies te betekenen heeft gehad.

Overigens was de foto van Antonia bij deze wedstrijd “Cool Compositions” niet heel erg hoog geëindigd: 23.461 echter wel van in totaal 250.811 foto’s, daarmee wel behorend bij de Top 10 Class.

Het zou me trouwens niet verbazen wanneer deze foto van Antonia uiteindelijk toch finalist blijkt te zijn, want de foto heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges weten op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto drie keer finalist geweest bij fotowedstrijden op de website van ViewBug: in juli 2022 bij de wedstrijd Image of the Month (Volume 82), in september 2022 bij de wedstrijd Creative Compositions en in mei 2024 bij de wedstrijd My Perspective.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 65e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.