Nieuwe berekening 500px drukt score

Sinds begin december 2015 wordt er op 500px een andere formule gebruikt om de score van een foto te berekenen. Daarnaast is men afgestapt van het systeem van likes en favorites.

Het heeft in de fora op 500px tot heftige discussies geleid te meer omdat onduidelijk is hoe de score tot stand komt.
Het lijkt er op dat, hoe meer je zelf actief bent op de website door foto’s te liken en reacties te geven, de eigen foto’s daardoor minder snel een hogere score halen.
Iets dergelijks was al opgevallen bij de laatste foto’s die Studio Tjeerd had geüpload op 500px begin december 2015.

Een lagere score betekent automatisch dat de foto minder vaak bekeken zal worden en dat heeft tot gevolg dat de foto ook minder geliked zal worden en daardoor ook minder comments zal krijgen. Een soort van vicieuze cirkel dus.
Een score van boven de 90,0 mag in dit geval goed genoemd worden.

Het meest jammere is dat door dit nieuwe waarderingssysteem  het nu niet meer mogelijk is om oudere foto’s qua score te vergelijken met foto’s die pas zijn geüpload; dat is zo’n beetje zoiets als appels met peren vergelijken.

Op deze website was altijd een Top 50 bij 500px “Alltime” te bekijken. Hoewel die nog steeds te bekijken is, geldt deze “alltime” score tot en met december 2015.
Vanaf vandaag start een nieuwe “Top 50 bij 500px alltime” die voor een groot deel van het jaar logischerwijs dezelfde zal zijn als de “Top 25 bij 500px jaar 2016”.

Het spits wordt afgebeten met de foto Merel (0204) die gisteren naar 500px is geüpload.