Uitnodiging voor foto-expositie in Manhattan, New York

Vanmorgen in de e-mail een uitnodiging om foto’s te exposeren in kunstgalerie Artifact in Manhattan, New York.

In de e-mail wordt nadrukkelijk aangegeven dat de e-mail confidentieel is en niet gedeeld mag worden, maar dat neemt niet weg dat de strekking van de e-mail niet verteld zou mogen worden.

De e-mail komt van de Artifact kunstgalerie in Lower East Side Manhattan, New York. Deze wijk van Manhattan is de snelst groeiende kunstwijk van New York, met meer dan 200 kunstgalerieën. Het ligt dichtbij het Tenement Museum en op loopafstand van The New Museum.

Zicht op voetgangersgebied.
Zicht op voetgangersgebied.

De galerie ligt in een druk voetgangersgebied en de begane grond van de galerie krijgt veel bezoekers. Dat zorgt er voor dat, zoals de schrijver van de e-mail dat verwoordt, “het tentoonstellen van opmerkelijk werk van kunstenaars zoals u, op deze locatie veel kan opleveren”.

Degene die me de e-mail schrijft werd door één van de meewerkende curators attent gemaakt op de in het oog springende en uitstekende foto’s.

De schrijver van de e-mail heeft vervolgens foto’s online bekeken en beoordeeld. Na deze gezien te hebben wil hij mij de mogelijkheid bieden foto’s te exposeren in een op zichzelf staande expositie in hun galerie.

Met 22 jaar ervaring in de kunstwereld, heeft Artifact zakelijke relaties opgebouwd met sommige van de meest belangrijke kunstverzamelaars, recensenten en conservators. Onder hen Agnes Gund (filantroop  en President Emerita van het Museum of Modern Art) en Hollywood producer en verzamelaar Mace Neufeld (bekend van onder andere de film “Hunt for Red October”).

Microsoft behoort tot de vaste klanten.
Microsoft behoort tot de vaste klanten.

Onder de verzamelaars die Artifact tot hun vaste klantenbestand mag rekenen behoren architect Peter Marino, de oprichter en president van Mowtown Records Clarence Avant en vele anderen.
Daarnaast werkt Artifact samen met multinationals zoals Microsoft, American Express en AOL.

Artifact: één van de expositieruimtes.
Artifact: één van de expositieruimtes.

Het zou kunnen zijn dat dit de eerste galerie is die dankzij International Art Book geïnteresseerd is; dat is niet duidelijk geworden uit de e-mail. Verder ook eerst maar eens kijken of dit geen nep e-mail is van figuren die geld uit de zak willen kloppen. Mocht het uiteindelijk tot een expositie komen, dan is die wel anders dan de andere exposities waar foto’s tentoon zijn gesteld. Daar waren het digitale exposities, maar in dit geval zal het gaan om afgedrukte foto’s en wellicht ziet dat er dan zo uit:

Virtuele expositie bij Artifact.
Virtuele expositie bij Artifact.

Via het blog (en Facebook) worden belangstellenden op de hoogte gehouden.