Voorbereidingen expositie Celeste Prize 2016, Londen

Nadat gisteren de e-mail was binnengekomen dat een foto is doorgedrongen tot de finale van een wedstrijd voor hedendaagse kunst in Londen, zijn de voorbereidingen ervoor inmiddels in volle gang. En daar komt toch nogal wat bij kijken.

Het komt nu des te meer goed uit dat ik voor een dag ontslag heb genomen bij mijn werkgever, zodat ik me hier helemaal op kon richten. En eigenlijk is een dag dan nog te kort.

Afdrukken en inlijsten
Allereerst moest ik natuurlijk datgene voor elkaar krijgen waar het echt om draait en dat is de afdruk regelen van de foto, inclusief lijst.

Voor deze opdracht heb ik WhiteWall in de arm genomen. Deze afdrukcentrale biedt veel mogelijkheden met betrekking tot het afdrukken van de foto op allerlei formaten en biedt ook veel opties met betrekking tot de lijsten, passe-partouts en het glas. Kortom: veel puzzelen, maar de bestelling voor de afdruk is aan het eind van de middag de deur uit gedaan. Er bleek ook nog een klein voordeeltje: de verzendkosten waren gratis.
Lijst_Pien_0504

De foto zelf (de zogenaamde motiefgrootte) is 38,6 x 25,7 cm, terwijl de buitenafmetingen 52,6 x 39,7 cm bedragen (dus foto inclusief passe-partout en lijst). De galerielijst van 2 cm is gemaakt van zwart eiken en het glas dat voor de foto zit, is Mirogard museumglas.

Ik ben reuze benieuwd hoe de foto er ingelijst uit komt te zien. Na circa 6 werkdagen zal de foto worden bezorgd. Het mag ook niet veel langer duren, want de foto moet ook nog naar Engeland verscheept worden.

Contact met de organisatie
Ook vandaag het nodige contact gehad met de organisatie van de Celeste Prize.
Onder andere over het bezorgen van de foto: dat moet óf op 4 oktober óf op 5 oktober plaatsvinden. Dat komt dus heel erg nauw. Vervolgens wordt de foto opgehangen. In eerste instantie leek het er op dat dat door mezelf moest gebeuren op 5 oktober, maar de organisatie neemt dat voor haar rekening. Hetzelfde geldt voor het demonteren van de foto op 10 oktober na de expositie, waarna de organisatie er zorg voor draagt om de foto weer naar Nederland te verschepen.

Uit de e-mailwisseling kwam ook naar voren dat het niet per sé nodig is om aanwezig te zijn op 7 oktober. Als finalist breng je stem uit op één kunstwerk uit elk van de verschillende categorieën en dat moet voor 17.00 uur (lokale tijd) gebeuren. Wanneer je niet live aanwezig kunt zijn, kan het ook digitaal via e-mail, maar dat moet dan uiterlijk op 30 september gebeuren.

En dan is de dag al weer om en moet er nog gekeken worden naar de pakketdienst die de foto gaat versturen naar Engeland en naar accommodaties om te overnachten.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.