Foto ingestuurd voor Malamegi Lab.7 Art Contest

Precies een week geleden kreeg ik via de e-mail een uitnodiging om mee te doen aan een, voor mij nog onbekende, internationale wedstrijd voor hedendaagse kunst. Gisteren is daarvoor, na lang dubben en exact op de deadline, een foto ingestuurd.

De organiserende partij is Malamegi Lab.7 en op hun website is het volgende te lezen over de wedstrijd:

Lab.7 art contest is a call for submissions open to all kind of artists. Works allowed in the art competition are: drawings, paintings, sculptures, photographs, graphics, mix media and video. A great opportunity for the artists, which can win a cash prize, have the opportunity to exhibit the artworks in Venice in March 2017 and much more.

De te winnen prijzen zijn op z’n zachtst gezegd interessant, te weten:

  1. Een gezamenlijke expositie voor de 12 finalisten in Venetië van 5 tot en met 19 maart 2017.
  2. Van de 12 finalisten zal 1 finalist door middel van loterij worden uitgekozen om samen te gaan werken met Malamegi. De kunstenaar wordt in de gelegenheid gesteld een collectie te ontwikkelen die vervolgens door Malamegi wordt geadverteerd en aan alle kopers in het commerciële netwerk van Malamegi wordt gepresenteerd.
  3. Aan het einde van de gezamenlijke expositie van 12 finalisten wordt aan 1 van de finalisten een geldbedrag van €1000 toegekend. De onderscheiding wordt uitgeloofd gebaseerd op kwaliteit en originaliteit van het kunstwerk. Het kunstwerk blijft eigendom van de kunstenaar.
  4. Een monografisch boek zal worden opgedragen aan één van de finalisten.
    De monografie zal worden samengesteld door de curatoren van  Malamegi Lab en zal worden gedrukt en gedistribueerd op kosten van Malamegi Lab.

Na de succesvolle deelname aan een wedstrijd van Celeste Prize voor hedendaagse kunst heb ik na lang wikken en wegen besloten onderstaande foto mee te laten dingen naar de prijzen:

Geselecteerde finalisten worden zaterdag 4 februari 2017 op de hoogte gebracht.

Voor de volledigheid bij deze ook nog de website van Malamegi Lab.

Bekijk Claartje (1408) voor de Palmares en reacties op de foto.