Foto in expositie “Dress Me”, Milaan (7)

Vanmiddag om 16.00 uur begint de internationale (digitale) expositie “Dress Me” in de Milanese M.A.D.S. Gallery in Italië.
In een zevental blogposts wordt op deze website elke keer één van de zeven foto’s uitgelicht die vanaf 17 september tot en met 30 september te zien zullen zijn.

Achter elke foto schuilt een verhaal en het is nu, met de aankomende expositie in Milaan, een mooie gelegenheid om iets te vertellen over de foto’s die in de tentoonstelling kunnen worden bekeken.

De zevende foto is ook de laatste foto die tijdens de expositie valt te bewonderen. Het is tevens de tweede van foto van Claartje die door de curatoren van M.A.D.S. Gallery Milano is uitgekozen en is gemaakt 2014 tijdens een soort lustrumfotoshoot, want het was de tiende fotoshoot met Claartje.

Dat moest natuurlijk gevierd worden en daarom had ik Limburgse Vlaai meegenomen. Claartje was daar zichtbaar blij mee!

De tiende fotoshoot was er één in een reeks van drie aaneengesloten fotoshoots die op drie achtereenvolgende dagen plaats vond.

Het geval wilde namelijk dat de ouders van Claartje waren verhuisd naar een woning iets verderop in de wijk. De “oude” woning stond te koop, maar was nog niet verkocht. Het betekende dat we in een leeg huis konden gaan shooten en het was voor mij hét moment om te kijken hoe het zou zijn om een eigen fotostudio te hebben, waarbij je lekker alle spullen kunt laten staan en dat je exact weet waar je lampen moeten staan.

Daarnaast was het ook een mooie oefening om te kijken hoeveel impact zo’n driedaagse zou hebben op zowel het model als de fotograaf.

De tiende fotoshoot was de middelste uit de drie en die hadden we deels gereserveerd om promofoto’s te gaan maken voor Studio Tjeerd, waarbij Claartje een T-shirt van Studio Tjeerd zou dragen. En dat was fun!

Diezelfde dag besloten we ook om voor de verandering eens een keer buiten foto’s te maken: dat hadden we nog niet eerder gedaan en leverde een aantal mooie foto’s op.

Na de buitenfoto’s te hebben gemaakt en met inmiddels een warme maaltijd achter de kiezen, kwam nog het slotakkoord: we gingen nog één keer naar het leegstaande huis/studio. De klok tikte inmiddels bijna 21.00 uur aan.

Eigenlijk was de koek (of kan ik beter zeggen: vlaai) wel zo’n beetje op na de lange dag en we hebben in exact 11 minuten nog een paar foto’s gemaakt.
De foto die nu in de expositie komt, is er eentje uit die 11 minuten.

Bekijk Claartje (1019) voor de Palmares en reacties op de foto.

Eerdere berichten over deze expositie:
Foto 6: Teline (1213)
Foto 5: Teline (0115)
Foto 4: Claartje (0201)
Foto 3: Fay (0108)
Foto 2: Catinca (0508)
Foto 1: Merel en Roos (0101)
Zeven foto’s in expositie
Foto’s ingestuurd voor expositie “Dress Me”, Milaan

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Gallery: volg deze link.