Jaaroverzicht 2020 – Juli

Het jaar 2020 zal iedereen zich blijven herinneren: de coronacrisis heeft letterlijk het gewone leven lam gelegd. Vanzelfsprekendheid is een woord dat niet meer vanzelfsprekend is. Ook in de fotografiewereld gaat het minder goed misschien zelfs slecht, maar vooral ook anders. En toch zijn er ook dit jaar, met nodige aanpassingen fotoshoots en zijn er ook gebeurtenissen die er uitgelicht kunnen (moeten?) worden.
In de komende twee weken wordt terug geblikt op het bijzondere jaar 2020, waarbij er elke dag een maand wordt uitgelicht.
Vandaag juli 2020.

Allereerst wil ik alle modellen, hun ouders en visagisten, waarmee ik gewerkt heb, hartelijk bedanken voor deze samenwerking. Zonder hen zou dit jaaroverzicht helemaal blanco zijn geweest.


Juli

Aan het begin van de maand eindigt de digitale expositie “20.20” in de M.A.D.S. Gallery in Milaan.

Een foto van Rona brengt het in de fotowedstrijd “Magazines en Books” tot een top 100 notering van foto’s waarop het meest is gestemd. Voor deze wedstrijd, die op 2 juli op de website van ViewBug eindigde, waren ruim 2.500 foto’s ingeschreven. De foto was overigens speciaal gemaakt voor de expositie “Renoir Award” die in 2019 was gehouden.

Nog net geen week later, op 8 juli, zijn vier foto’s geëindigd in de top 125 van de fotowedstrijd “Monochrome Fashion”. Ruim 4.500 foto’s waren hiervoor ingeschreven, maar wat het toch wel het meest bijzonder maakte, was dat een foto van Claartje op plaats 2 is geëindigd: dat was nog niet eerder gebeurd bij een fotowedstrijd op ViewBug.

Bij een andere wedstrijd op de website van ViewBug, “Portrait Magic”, eindigt een foto van Teline op een hoge plaats, de 44e, gezien het feit dat er voor die wedstrijd ruim 18.000 foto’s waren ingeschreven.
Het is echter niet de foto van Teline, maar een foto van Rona die met de eer van een finaleplaats gaat strijken. Het blijkt maar weer dat het hoog eindigen bij de publieksstemmen geen garantie is voor een finaleplaats.
Dezelfde foto van Rona was overigens eerder in 2020 ook al in de finale gekomen van de fotowedstrijd “Hats and Caps”.

Op 12 juli worden zes foto’s ingestuurd voor de digitale expositie “Breakout” die van 17 tot en met 31 juli in de Milanese M.A.D.S. Gallery wordt gehouden.

“An exceptional example are the works of art that the Dutch photographer Tjeerd Doosje manages to create with the shots in which he portrays his wonderful baby models.” Dat staat onder andere te lezen in de recensie die geschreven is door art curator Silvia Grassi naar aanleiding van de digitale expositie “20.20”. De catalogus en de daarbij behorende recensie ontving ik op 14 juli.

Op zaterdag 18 juli staat er een nieuw gezicht voor mijn camera voor een fotoshoot: Bryan. Een en ander vindt plaats in Almere.

Een foto van Rona krijgt op 23 juli de website van ViewBug een award: de Summer 2020 Award. De reden voor het krijgen van die award is dat die foto het meeste in de picture is geweest bij mijn volgers op de website.

Een video review van de expositie “Breakout”, gedaan door art curator Cecilia Terenzoni, verschijnt op 25 juli de sociale media.

Gedurende de maand krijgen foto’s van Teline (5 juli), Teline (6 juli) en Teline (18 juli) de status Inspiration op de website van YouPic.

De blog naar voorgaande maanden:
Januari
Februari
Maart
April
Mei
Juni