Foto Catinca (0104-2) in Top 85 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in “ViewBug Homepage Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren vijf foto’s ingestuurd waarvan de foto van Catinca bij de publieksstemmen precies in de top 85 is gekomen van de in totaal 49.585 foto’s die voor de wedstrijd waren ingeschreven.

Zoals te zien is, is de foto Catinca (0104-2) binnen de top 100 geëindigd op een heel mooie 85e plaats.

De foto heeft bij een eerdere wedstrijd, in februari 2020, op de website van ViewBug (“Faces in Black and White“) de finale weten te bereiken en werd in de maand daarvoor, op dezelfde website, in de schijnwerpers gezet als “featured“.
De inzet van deze wedstrijd is precies datzelfde: namelijk een plekje op de homepage van ViewBug:

“As part of our mission to empower the photographers of the community, we are running the first-ever ViewBug homepage feature with the goal to showcase unique images and feature the best creators of the community. Our goal is to give talented photographers the exposure and recognition they deserve by commemorating their work on the ViewBug homepage.

As a team, we wanted to provide an exciting and different opportunity to give all of you more exposure channels and a unique opportunity to be part of the ViewBug brand. Share photos that showcase a unique feeling and that have strong compositions, sound technical skills, creativity, and originality.”

Hoeveel foto’s uiteindelijk tot de homepage worden toegelaten is onduidelijk, maar wat wel duidelijk is dat deze foto van Catinca een (zeer) goede kans lijkt te maken.

Twee van de vier andere foto’s die voor deze wedstrijd waren ingezonden, Madelief (0104) en Anoek (0110), eindigden bij de top 10% foto’s waarop door het publiek het meest gestemd was, met achtereenvolgens een 3.383e en 3.427e plaats.
Een foto van Rona, Rona (0105), bleef steken bij de top 20% foto’s waarop door het publiek het meest gestemd was met een 5.721e plaats.
Ter volledigheid: hekkensluiter was foto Claartje (1624) die slechts op ongeveer de helft van de foto’s waarop het meest gestemd was (Top 50 Class) eindigde op een 20.160e plaats en dus eigenlijk niet vermeldenswaard is.

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Claartje hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 2e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Mocht deze foto het tot de finale halen, dan zou dat de 42e finaleplaats worden sinds sinds november 2015.

Het is nog niet duidelijk wanneer de finalisten bekend wordt gemaakt.