Persoonlijke uitnodiging Artifact Gallery in Manhattan, New York, ontvangen

In de e-mail trof ik vanavond een berichtje aan met als onderwerpregel: “Your exhibition in New York”.
Dat maakt uiteraard nieuwsgierig, want op dit moment is er geen expositie van mijn werk in New York.
Dus… waar gaat het precies over?

De afzender is van een curator van de Artifact Gallery in New York, een kunstgalerie in Lower East Side Manhattan.

Op de een of andere manier kwam deze galerie me bekend voor en bij terugzoeken in mijn database, bleek dat de galerie me in 2016 al eens benaderd.

Blijkbaar is de galerie mijn werk blijven volgen want:

“Beste Tjeerd,

Na uw creatieve werk te hebben gevolgd, willen wij bij Artifact een mogelijkheid onderzoeken waarbij u een persoonlijke tentoonstelling kunt houden in onze galerie.
De galerie is gelegen in Lower East Side, de meest opwindende kunstbestemming van Manhattan met meer dan 200 galerieën en kunstinstellingen, waaronder het New Museum, het Tenement Museum en het International Center of Photography.

Dit hypermoderne gebied is ook een historische wijk waar immigranten van over de hele wereld zich vestigden bij aankomst in Amerika in de 19e en 20e eeuw.
De Lower East Side was de thuisbasis van vele sterren, zoals Jean Michel Basquiat, Madonna, Robert de Niro en Lady Gaga.

Wij, bij Artifact, omarmen deze geest van diversiteit en bieden een creatief platform voor culturele uitwisseling en een marktplaats voor Amerikaanse en internationale artiesten.”

Zicht op voetgangersgebied.
Zicht op voetgangersgebied.

De galerie ligt in een druk voetgangersgebied en de begane grond van de galerie krijgt veel bezoekers. Dat zorgt er voor dat, zoals de schrijver van de e-mail dat verwoordt, “het tentoonstellen van opmerkelijk werk van kunstenaars zoals u, op deze locatie veel kan opleveren”.

Al meer dan 25 jaar houden we tentoonstellingen in onze ruimte en online tentoonstellingen.
We nemen ook deel aan wereldwijde kunstbeurzen, zoals Art Expo New York, LA Art Show, Scope Miami en Monaco Yacht Show.”

Met zoveel jaar ervaring in de kunstwereld, heeft Artifact zakelijke relaties opgebouwd met sommige van de meest belangrijke kunstverzamelaars, recensenten en conservators. Onder hen Agnes Gund (filantroop  en President Emerita van het Museum of Modern Art), Hollywood producer en verzamelaar Mace Neufeld (bekend van onder andere de film “Hunt for Red October”), Peter Marino (architect) en Clarence Avant (president van Motown Records).

Microsoft behoort tot de vaste klanten.
Microsoft behoort tot de vaste klanten.

Daarnaast werkt Artifact samen met multinationals zoals Microsoft, American Express, PBS en NASA.

Artifact: één van de expositieruimtes.
Artifact: één van de expositieruimtes.

Van een paar jaar geleden, toen de galerie mij ook benaderde, weet ik nog dat het allemaal erg overweldigend was en dat er een dusdanig prijskaartje hing aan het exposeren (niet zo gek op een dergelijke locatie), dat ik het toen heb afgeblazen.

Het doet me deugd dat de galerie mij is blijven volgen; tenminste dat suggereert de schrijver van de e-mail.
Het enige op dit moment is, dat ik de e-mail rommelig vond overkomen (links en tekst stonden ietwat door elkaar heen) en dat de e-mail niet van een zakelijk e-mailadres kwam (van artifact zelf), maar van een Gmail-adres.

Dat zal ik eerst opgehelderd willen hebben, voordat ik verder in ” “onderhandeling” ga.
In ieder geval zou dit een mooie gelegenheid zijn en misschien ook wel op het juiste moment komen om foto’s in hét kunstdistrict van New York ten toon te stellen.

Wordt dus vervolgd!