Foto Teline (0113) in Top 150 wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Chasing Colors Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren meerdere foto’s ingestuurd.
Op de foto Teline (0113) is door het publiek het meest gestemd, waardoor de foto op een 116e plaats is uitgekomen.

In totaal waren er 29.126 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 116e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,40%; een bijzonder resultaat dus!

De tweede foto die was ingestuurd, was foto Danya (0101).
Bij deze foto kwam de teller in de rangschikking bij de publieksstemmen uit bij 366. Met een 366e plaats behoort de foto daarmee nog wel tot de Top 10 Class (de 10% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd). Om precies te zijn afgerond bij de 1,26% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De derde ingestuurde foto Fay (0101) kwam uit op een 3.367e plaats in de rangschikking (behorend bij de 11,56% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd). Hierdoor behoort de foto tot de Top 20 Class (de 20% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd).

De vierde ingestuurde foto wist het ook nog de Top 20 Class te brengen. Dat was foto Teline (1143-2) met een 3.479e plaats (11,94% van de stemmen).

Nu zegt het hoog eindigen bij de publieksjury niet alles. Al eerder was een foto van Rona hoog geëindigd bij de publieksjury (zelfs een 5e plaats), maar heeft het uiteindelijk niet tot de finale van de wedstrijd gebracht. Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 45e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Het laatste jaar echter worden er veel minder finaleplaatsen toegekend bij de wedstrijden en worden direct de winnaars bekend gemaakt. De reden hiervoor is onbekend.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.