Antonia (0304-2) in top 75 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Image of the Month (Volume 83) Photo Contest?”.

In de e-mail staan de links naar de ingezonden foto’s en natuurlijk ben je dan nieuwsgierig hoe het de foto’s vergaan is.

Voor deze wedstrijd waren drie foto’s ingestuurd, waarbij de foto Antonia (0304-2) bij de publieksstemmen het tot een mooie 74e plaats heeft geschopt.

In totaal waren er 45.933 foto’s ingezonden voor deze wedstrijd.
De kans om op de 74e plaats te eindigen is daarmee afgerond 0,16% en  behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto is vorige maand finalist geweest in de vergelijkbare wedstrijd “Image of the Month (Volume 82)” en ook nu komt de foto dus weer hoog bij de publieksstemmen.

De tweede ingezonden foto, Anoek (0308), eindigde bij de publieksstemmen op een mooie 352e plaats in de rangschikking, daarmee behorend tot de Top10 Class (0,77%).

De derde en tevens laatste ingezonden foto voor de wedstrijd is er een van Merlin, te weten Merlin (1204).
Deze foto eindigde nog in de Top10 Class met een 2.521e plaats (5,49%).

Al met al weer een mooi resultaat bij deze wedstrijd op de website van ViewBug.

De score van de publieksstemmen zegt niet altijd alles.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 47e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.