Inzending voor de Siena Creative Photo Awards 2023

Vandaag is de inzending gedaan voor de Siena Creative Photo Awards 2023.
Daarvoor is een foto van Anoek ingezonden.

De Siena Awards is een internationale fotowedstrijd die sinds 2015 bestaat.
Eén van de wedstrijden die georganiseerd wordt is de Creative Photo Awards waarvoor ik begin mei een open uitnodiging kreeg.

De Siena Awards, afgekort Sipa, is één van de fotowedstrijden met het hoogste aantal internationale deelnemers: bij de 2022 editie waren er bijna 48.000 inzendingen van zowel amateur- als professionele fotografen uit 156 landen, zo staat op de website te lezen.

Expositie en gala
Ook op de website te lezen is dat alle winnende foto’s in oktober tentoongesteld worden tijdens het Siena Awards Festival in het Italiaanse Siena (“Teatro dei Rinnovati”), met de titel “I Wonder If You Can”.
Er zal een openingsreceptie worden gehouden voor kunstenaars, uitgenodigde media, foto-editors en insiders uit de industrie voor een nacht van kunstwaardering en netwerken tijdens een van ’s werelds grootste internationale ceremonies gewijd aan fotografie.

Aandacht in de media
Prijswinnaars krijgen aandacht in de media van publicaties en mediakanalen over de hele wereld – het soort bekendheid dat kan leiden tot virale, wereldwijde erkenning van uw werk.
Winnaars en geselecteerde deelnemers van Siena Awards worden vermeld in belangrijke publicaties, waaronder The Guardian, El Pais, Internazionale, Corriere Della Sera, The Times, The Sun, CNN, Spiegel Online en The Daily Mirror.

De oorspronkelijke deadline voor het insturen was 15 juni, maar is naar achteren uitgesteld tot en met vandaag.
Deze keer heb ik een foto van Anoek, Anoek (0319), gebruikt om in te zenden.

Er moest gekozen worden voor één van de 19 categorieën waarin kon worden meegedaan.
Die keuze is op Portraiture gevallen.

Er wordt melding gemaakt dat er geen bevestigingsmail wordt gestuurd, zoals dat normaal gesproken wel het geval is bij dergelijke fotowedstrijden.

Nu wordt het dus afwachten hoe de foto “het” gaat doen in deze wedstrijd.
Op de website van de organisatie is niet terug te vinden wanneer de uitslag van de wedstrijd bekend wordt gemaakt, dus óók dat is nog afwachten.

Wordt vervolgd

Eerdere berichten over de Siena Photo Awards zijn terug te vinden via deze link.