Foto Anoek (0319) bij finalisten fotowedstrijd ViewBug

Toch wel enigszins onverwacht is foto Anoek (0319) doorgedrongen tot de finalisten van de fotowedstrijd “Vivid Colors” op de website van ViewBug!


Het gaat om bovenstaande foto van Anoek die is doorgedrongen tot de 58 finalisten van de fotowedstrijd “Vivid Colors” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You have received a photography award” die ik ontving.

Het is inmiddels de 52e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015.

Vier foto’s zijn ook daadwerkelijk in de prijzen gevallen bij een wedstrijd op ViewBug:
Teline (0115) “Look Down” (maart 2022)
Catinca (0109-2) “Big Smiles” (februari 2022)
Pien (0504) “Indoor Images” (november 2021)
Teline (1213) “Shape of Shadows” (juni 2021)

Eerder was de foto al finalist in juni 2022 bij een wedstrijd op ViewBug, namelijk bij “Image of the Month (Volume 80)”.
Daarnaast heeft de foto in juli 2022 de Halfway22 Award, in augustus 2022 de Staff Favorite Award, in september 2022 de Top Pick Award en in december 2022 Achievement in Originality Award gekregen.

In de inleiding van dit blogbericht schreef ik al dat de finaleplaats toch wel enigszins onverwacht kwam.
Sowieso is een finaleplaats in een wedstrijd absoluut niet vanzelfsprekend, maar naar aanleiding van de uitslag van de publieksstemmen van “Vivid Colors”, waarbij een foto van Merlin hoger was geëindigd (41e plaats tegenover de 65e plaats van de foto van Anoek), zou je verwachten dat die foto tot finalist zou worden uitgeroepen.

Hieruit blijkt opnieuw dat de uitslag van de publieksstemmen, zoals mij al eerder is opgevallen, niet doorslaggevend is en dat de organiserende partij nog zelf goed kijkt naar de ingezonden foto’s.
Hoog eindigen bij de publieksstemmen helpt overigens wel!

Dat deze foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

In totaal waren er 16.753 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,35 procent is.
Heel erg bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.
Je kan, gezien alle awards die deze foto gewonnen heeft, gerust stellen dat dit een hoog gewaardeerde foto is bij de community.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

In de ruim zeven jaar dat er foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s (en finaleplaatsen) zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Anoek (0319) voor de Palmares en reacties op de foto.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.