Fuori E-vento: foto op billboard Times Square, New York?

Een paar dagen geleden ontving ik via een DM op Instagram een berichtje van een curator van M.A.D.S. Art Gallery (Milaan) over een project dat zij hebben lopen: Fuori E-vento.
Of ik daar interesse in had.
Toen ik daar bevestigend op geantwoord heb maar ook om meer informatie vroeg, kreeg ik vandaag opnieuw een (veelbelovende) DM en e-mail.

Met M.A.D.S. Art Gallery gevestigd in Milaan (Italië), maar nu met het hoofdkwartier in Fuerteventura (Canarische eilanden, Spanje), loopt al een lange samenwerking die terug gaat tot oktober 2017, toen ik de eerste keer werd benaderd door Moda Arte Design Gallery (afgekort tot M.A.D. Gallery), zoals het toentertijd nog heette.

De tijd heeft ondertussen niet stilgestaan en de galerie is inmiddels al aardig uit z’n jasje gegroeid, getuige dat ze nu ook een hoofdkwartier hebben.
Waar er eerst sprake van twee curatoren (de oprichters Alessandra en Carlo van de galerie waar ik goede contacten mee heb), nu is dat uitgegroeid tot ruim 20 curatoren.

Eén van de curatoren, Martina Viesti, begeleidde me bij de exposities “Adrenocromo for Dinner“, “Braincake” en de laatste van juni jongstleden “Censored“.
Zij had me via de e-mailwisseling met betrekking tot Censored al een en ander meegestuurd over het Fuori E-vento Project, waaronder een filmpje van een kunstenaar waarbij het werk op een billboard op  Times Square in New York werd vertoond.
Die informatie heb ik ook doorgestuurd aan de modellen die meededen aan de Censored expositie.

Nu werd ik echter benaderd door een andere curator, Salma Eltoukhy, die de nodige kennis in huis heeft gezien haar masters en diploma’s:
* Masters in Art communication and curatortion – Academy of fine arts of Rome
* Bachelor in Visual Arts – Academy of fine arts of Venice
* Diploma is Art and Design – Cambridge CIE
* Certificate in CRYPTO ART & NFT – ProfessioneARTE.it

En zij was het dus die me een DM stuurde op Instagram:

Dear Tjeerd, thanks for your interest!

I have good news: I actually asked for a special discount for you and it was accepted. I’ve sent you an email with details.

Note that the participation fee is really minimal given the services offered, as we do an extensive promotional campaign just for you with graphic designer, videography, interview coverage and streaming on our channels, with a great team working behind it.

And since I truly believe you’re a talented photographer, I’d be glad to exhibit your work on the mega screens on New York Times Square which costs thousands of dollars but will be completely covered by our Gallery to offer it for you for free, as an appreciation for your talent.

We’d also like to issue you an expertise certificate to recognize your achievements in the photography field.

And since this event will be viewed by hundreds of thousands of visitors, it’ll give you a great visibility and if you think of it, if just one collector purchase one of your photographs, the participation fee will be more than covered!

I’ve sent you an email with the details and truly hope to collaborate with you; let me know if you’d be interested,

Best regards,
Salma E.

Ik vind het heel mooi om te lezen dat ze werkelijk in mij gelooft als een getalenteerde fotograaf én ik vind het een heel mooie geste van de galerie om de kosten voor de expositie op een billboard in New York niet in rekening te brengen, als een waardering voor datzelfde talent.


En hoe cool zou het zijn om wéér een foto op een billboard te hebben, net als vorig jaar toen een foto van Merlin ter ere van ATIM’s Top 60 Masters 2022 er op werd tentoongesteld.
Alleen zal een foto nu wel een stuk groter worden weergegeven!

In ieder geval heb ik Salma terug gemaild dat ik het op dit moment erg druk heb met schoolzaken en dat ik er op een later moment nog op terug zal komen.

Dus… wordt vervolgd.

Voor een overzicht van alle berichten over de samenwerking met M.A.D.S. Art Gallery: volg deze link.