Catinca (0104-2) in Top 8 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Monochrome Addiction Photo Contest?”.

De beschrijving voor deze fotowedstrijd was:
“Join us in honoring the classic beauty of black and white photography. By eliminating color, we focus on the essence of photography: the interplay of light, texture, contrast, and the art of framing. We invite submissions showcasing monochrome imagery’s power and sophistication, where creativity and skill are paramount.

Er waren in totaal 18.934 foto’s deelnemende foto’s bij deze wedstrijd, waarvan er zeven door mij waren ingestuurd.

Bij de publieksstemmen eindigde foto Catinca (0104-2) op een fantastische 8e plaats.

De kans om op de 8e plaats te eindigen bij deze wedstrijd is daarmee afgerond 0,04% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De foto heeft inmiddels al een indrukwekkende lijst met zogenaamde Trifecta badges weten op te bouwen.
Deze badges verdient een foto wanneer deze bij een wedstrijd in de Top Class (Top 10, Top 20 of Top 30) eindigt.
Een Top Class ranking betekent dat de foto bij de Top 10%, Top 20% of Top 30% behoort waarop gedurende de stemperiode van de specifieke wedstrijd het meest is gestemd.

De foto was featured in januari 2020 en was finalist in de “Faces in Black and White” wedstrijd in februari 2020.

De tweede ingestuurde foto was Merlin (1802-bw) en eindigde op een zeer verdienstelijke 37e plaats bij deze wedstrijd.
De foto behoort tot de afgerond 0,20% foto’s waarvoor het publiek de vinger het meest naar de stemknop bracht en krijgt daarom een Top 10 Class notering.

De derde ingestuurde foto was foto Merlin (1208-bw).
Deze foto eindigde bij de publieksstemmen net buiten de top 100 op een 108e plaats en behoort tot de afgerond 0,57% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De vierde ingestuurde foto was een foto van Antonia, Antonia (0403-bw).
Deze foto eindigde bij de publieksstemmen nog net bij de beste 150 foto’s op een 148e plaats en behoort tot de afgerond 0,78% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De andere drie ingestuurde foto’s Emily (0204-bw), Teline (1308-bw) en Teline (1005-bw) eindigden allemaal nog in de Top 10 Class, maar duidelijk lager dan voorgaande foto’s.
Achtereenvolgens kwamen de foto’s uit op een 694e (3,67%), 813e (4,29%) en 844e (4,46%) plaats.

Een hoge score bij de publieksstemmen zegt nog niet zo veel.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 60e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015).

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.