Definitief 5x Zilver voor foto’s Merlin bij Muse Photography Awards 2024

Vandaag is de definitieve uitslag van de MUSE Photography Awards 2024 bekend gemaakt voor de MUSE Photographer of the Year.
De officieuze uitslag was me een maand geleden al meegedeeld, maar de foto’s van Merlin waren nog in de race voor de MUSE Photographer of the Year.
De uitslag is gebleven zoals die was: in totaal een prachtige 5x zilver voor de foto’s!

De foto’s van Merlin behoorden met in totaal 5x Zilver wel tot de genomineerden en kanshebbers voor de Muse Photographer of the Year Award, maar geen van de foto’s is het uiteindelijk geworden.
Neemt niet weg dat het een hele eer is dat de foto’s in de smaak zijn gevallen bij de twintigkoppige internationale jury en in totaal 5 keer zilver in de wacht hebben weten te slepen.
Die kans was niet eens zo heel erg groot, zoals hieronder wordt beschreven.

De Muse Photography Awards is een internationale wedstrijd voor fotografen, zowel amateur en professioneel en is onderdeel van de International Awards Associate (IAA), gesetteld in New York, waartoe ook de London Photography Awards, European Photography Awards en de New York Photography Awards behoren, waaraan al eerder is meegedaan.

De e-mail, getiteld
“Congratulations on Winning the 2024 MUSE Photography Awards 🎉”
begon met:
Dear Tjeerd Doosje,
 
Thank you for entering the 2024 MUSE Photography Awards, and congratulations on your marvelous achievement!
 
Our dedicated panelists have weighed in, the competition has concluded, and the award recipients have been selected.

You can now visit MUSE Photography Awards website for the complete results.

In de e-mail staat de link naar de uitslagen.

Uit de definitieve uitslag blijkt dat de foto’s van Merlin in vijf van de zes ingezonden categorieën Zilver hebben behaald, te weten:

Fine Art Photography – Portrait (2x) voor de foto’s Merlin (1801) en Merlin (1803), Fine Art Photography – Beauty voor foto Merlin (2102)People Photography – Fine Art voor foto Merlin (1802) en Commercial Photography – Beauty & Cosmetics voor foto Merlin (2102).


In de zesde categorie waarvoor foto Merlin (1801) was ingeschreven, People Photography – Fine Art, is geen prijs behaald met de foto.

De rangschikking van de prijzen is Platinum, Gold en Silver.
In de categorie “Commercial – Beauty & Cosmetics” is slechts één foto gehonoreerd met een award en dat is de foto van Merlin met de zilveren award.

In de categorie “Fine Art  – Beauty” zijn 7 foto’s gehonoreerd: 2 met een platinum award,  4 met een gouden award en 1 met een zilveren award (die dus op conto van de foto van Merlin komt).

In de categorie “Fine Art – Portrait” zijn er in totaal 31 foto’s gehonoreerd: 7 met een platinum award, 10 met een gouden award en 14 met een zilveren award en daartoe behoren de foto’s van Merlin.

In de categorie “People – Fine Art” zijn er in totaal 10 foto’s gehonoreerd: 4 met een platinum award, 5 met een gouden award en 1 met een zilveren award en dat is de foto van Merlin.

Naast de e-certificaten is ook een aanbevelingsbrief meegestuurd vanuit de organisatie: voor elke categorie één, waarbij de tekst hetzelfde is, behalve dan de categorie.
Hieronder de aanbevelingsbrief van de categorie Beauty & Cosmetics:

Bij het insturen van de foto kon ik ook aangeven of ik een trofee wilde aanschaffen voor het geval de foto in de prijzen zou vallen.
De trofee is er in drie smaken:

Gezien het feit dat er nu alleen zilver is gewonnen, kan eventueel alleen de middelste versie worden besteld.

Als laatste zijn de vijf onderscheidingen op de website van de Muse Photography Awards terug te vinden:
Commercial – Beauty & Cosmetics (Merlin (2102))
Fine Art – Beauty (Merlin (2102))
Fine Art – Portrait (Merlin (1801))
Fine Art – Portrait (Merlin (1803))
People – Fine Art (Merlin (1802))

Een prachtig resultaat weer bij deze fotowedstrijd, waar ik heel blij mee ben.
In de e-mail die gestuurd werd, word ik ook weer uitgenodigd om mee te doen aan de 2024 London Photography Awards (deadline 2 mei) en de 2024 European Photography Awards (deadline 8 mei).
Ik weet nog niet of ik daar dit jaar aan mee zal gaan doen.

Belangrijkste berichten over de Muse Photography Awards:
3x zilver Awards 2023
2x goud en 2x zilver Awards 2022

Alle berichten met betrekking tot de Muse Photography Awards zijn via deze link terug te lezen.