Drie foto’s in Top 100 bij wedstrijd ViewBug

Voor elke fotowedstrijd op ViewBug geldt een zekere termijn waarop het publiek kan stemmen op de foto’s. Als die termijn voorbij is, komt er in de e-mail een berichtje met hoe de foto’s het “gedaan” hebben en dit keer was het onderwerp: “StudioTjeerd, how did you rank in Portrait Poetry Project Photo Contest?”.

De beschrijving voor deze fotowedstrijd was:
“The mission is to give exposure to unique images and to feature the incredible creators of the community. Our goal is to give talented photographers the exposure and recognition they deserve by commemorating their work in this photography project.”

Er waren in totaal 17.413 foto’s deelnemende foto’s bij deze wedstrijd, waarvan er zes door mij waren ingestuurd.

Bij de publieksstemmen eindigde foto Merlin (2018-2) op een mooie 36e plaats.

De kans om op de 36e plaats te eindigen bij deze wedstrijd is daarmee afgerond 0,21% en de foto behoort daardoor logischerwijs tot de Top 10 Class (de top 10% van foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd).

De tweede ingestuurde foto was Merlin (2102) en eindigde op een 60e plaats bij deze wedstrijd.
De foto behoort daarmee tot de afgerond 0,34% foto’s waarvoor het publiek de vinger het meest naar de stemknop bracht en krijgt daarom een Top 10 Class notering.

De derde ingestuurde foto was opnieuw een foto van Merlin, namelijk Merlin (1802).
Deze foto eindigde bij de publieksstemmen nog binnen de top 100 op een 86e plaats en behoort tot de afgerond 0,49% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De vierde ingestuurde foto was foto Resa (0402-2) en eindigde net buiten de top 100 op een 117e plaats.
Daarmee behoort de foto tot de afgerond 0,67% foto’s waarop door het publiek het meest is gestemd.

De vijfde ingestuurde foto was er ook weer een van Resa, Resa (0401).
Deze foto eindigde bij deze wedstrijd een stuk lager op een 690e plaats, maar behoort desondanks nog steeds tot de Top 10 Class van foto’s waarop het publiek het meest heeft gestemd, want behoort tot de afgerond 3,96% waar het publiek een voorkeur voor had.

De laatste ingestuurde foto was Anoek (1303-2) en kon het publiek het minste bekoren.
De foto eindigde bij de 4,72% foto’s waarop door het publiek het meeste is gestemd op een 822e plaats, maar hoort dus ook nog bij de Top 10 Class.

Een hoge score bij de publieksstemmen zegt nog niet zo veel.
Er wordt immers nog door de organisator van de fotowedstrijd gekeken welke foto’s in de finale moeten komen te staan en dat is soms heel erg verrassend.

Wanneer dat nu weer het geval zou zijn, wordt het de 61e finaleplaats sinds er aan wedstrijden op ViewBug wordt mee gedaan (oktober 2015), gezien dat vandaag foto Claartje (0110) in de prijzen is gevallen dus ook finalist is geweest.

Net als altijd is het nog niet duidelijk wanneer de finalisten en/of de winnaar(s) bekend worden gemaakt.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.