Uitnodiging internationaal “Contemporary Art Curator Magazine” ontvangen

Bij het openen van de e-mail trof ik een berichtje aan waarin ik word uitgenodigd om lid te worden van “The Contemporary Art Curator Artist Directory”.

Contemporary Art Curator Magazine is een online tijdschrift voor hedendaagse kunst. Er wordt gevraagd om de e-mail niet openbaar te publiceren maar het staat natuurlijk wel vrij om de strekking van de e-mail weer te geven.

“De foto’s zijn onder de aandacht gekomen van de editors van het tijdschrift en zij hebben de beslissing genomen mij uit te nodigen om lid te worden.

Het Contemporary Art Curator Magazine heeft haar naam gevestigd via het beoordelen van ’s werelds beste hedendaagse kunst. Het is één van de leidende online kunsttijdschriften met maandelijks 470.000 unieke bezoekers en duizenden volgers vanuit de hele wereld. De inhoud van het tijdschrift wordt dagelijks gevuld met artikelen, video’s en portfolio’s. De lezers van het blad bestaan uit kunstverzamelaars, tijdschrifteditors, curatoren, galeriehouders, kunstverkopers, bloggers, kunstliefhebbers en natuurlijk kunstenaars.

Het doel van het tijdschrift is om op internationaal niveau kunstenaars met kunst professionals (kunstverzamelaars, tijdschrifteditors, enzovoorts) met elkaar in contact te brengen en op die manier nieuwe horizonten te openen voor degenen die contact willen leggen met de professionele kunstwereld.

Leden van Artist Directory zullen wereldwijd worden gepromoot via onder andere de online social media.”

Bij een snelle check op Instagram bleek inderdaad dat dit account ruim 220.000 volgers heeft.

Het bedrijf biedt – weliswaar tegen betaling – twee opties aan:

1.  Artist Directory Profile (5 images of your work , artist statement and contact details) + personalized promotions on Instagram and Facebook – Annual Membership Fee)

2. Artists Directory profile  +  Magazine Article (15 – 20 images ) + personalized promotions on Instagram and Facebook  – Annual Membership Fee)

Er wordt verder nog op gewezen dat er slechts een beperkt aantal kunstenaars wordt uitgelicht en dat er een selectieprocedure aan vooraf gaat.

Voordat er daadwerkelijk stappen worden ondernomen, eerst nog maar eens kijken of er nog eventuele addertjes onder het gras zitten.
Het is misschien nu wel een goed moment om ook een Instagram account aan te gaan maken…

Wordt ongetwijfeld vervolgd.