Vragen zijn beantwoord door Espace Vision’Art fotogalerie Parijs

Al snel nadat ik mijn e-mail met vragen aan de curator van de Espace Vision’Art galerie in Parijs had gestuurd, kwam er al een aantal antwoorden terug.

De Espace Vision’Art galerie is een galerie in het Parijse Quartier Latin (5e arrondissement) die alleen foto’s en andere digitale kunst tentoon stelt.

De galerie ligt op de hoek van Rue du Sommerard met Place Paul Painlevè. Op een foto op Google maps uit 2021 is dat goed te zien.

Daarop is ook te zien dat in het pand toentertijd nog een boekwinkel was gevestigd.
Het ligt op een steenworp afstand van de faculteit der letteren van de Sorbonne universiteit en ligt op loopafstand van het Panthéon.

Het is allereerst heel erg leuk om te weten en te lezen dat de galeriehouder mijn naam heeft doorgekregen van Dr Salvatore Russo, die mij al ettelijke internationale prijzen heeft gegeven.
“It pays off”, zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen.

De galerie opent voor de eerste keer haar deuren in oktober van dit jaar en de foto’s worden digitaal tentoon gesteld middels een videoscherm ín het de galerie, maar ook eentje voor het raam, zodat passanten aan de Rue du Sommerard 24/7 de geëxposeerde foto’s kunnen zien.

Eén dag is er ingeruimd voor een solo expositie met alle foto’s die worden ingestuurd, terwijl er twee foto’s een heel jaar op de videoschermen te zien zijn.

Daarnaast is er fysiek één foto met de afmetingen van 20 x 20 cm die het hele jaar in de galerie te zien is.

Uit de antwoorden blijkt ook dat de galerie andere mogelijkheden aanbiedt om foto’s tentoon te stellen, anders dan de “Wall Exhibition” waarvoor ik de uitnodiging kreeg.
Maar daar hangen dan ook weer andere prijskaartjes aan.

Er zullen naar verwachting drie Collector Days worden georganiseerd voor kunstverzamelaars, musea en dergelijke.

De vragen zijn wat mij betreft afdoende beantwoord en dit lijkt een mooie gelegenheid om een jaar lang foto’s tentoon te stellen.
In overleg met de moeder van Merlin, zullen we kijken in hoeverre we ook echt in zee gaan met deze startende galerie.

Wordt vervolgd

Vorige berichten over mogelijke expositie Espace Vision’Art:
Vragen over het voorstel
Uitnodiging fotogalerie Parijs

of volg deze link.