Inzending “Legacy Photography Awards” – March

Vanavond heb ik een foto van Merlin ingestuurd voor de Legacy Photography Awards voor de maand maart.

De Legacy Photography Awards schrijft maandelijks een wedstrijd uit en in januari is daar voor het eerst aan meegedaan met een foto van Teline om mee te kunnen dingen naar de titel International Photographer of the Year.

Ook vorige maand heb ik aan deze wedstrijd meegedaan en voor die ingestuurde foto van Merlin, kwam een erg mooie recensie en kreeg de foto de Excellence Award, hoewel ik de prestige van deze photography awards niet zo heel erg hoog inschat.

Dit keer weer een “nieuwe” foto ingestuurd  voor de wedstrijd en opnieuw eentje van Merlin: Merlin (1807-2).
Het is een foto van Merlin die vorig jaar gemaakt is tijdens de 18e fotoshoot met haar, maar ondertussen heel wat van de (virtuele) wereld heeft gezien, bij wedstrijden steevast hoge ogen gooit en tot mijn favorieten behoort.

De foto heeft vorig jaar op de website van ViewBug tot drie keer toe een award gewonnen: de Picture Perfect Award, de Flawless Summer Award en de Summer Views Award.
Op dezelfde website was de foto finalist bij de wedstrijd “Photography Awards 2023”.
Daarnaast behoorde de foto tot de betere inzendingen van International Portrait Photographer of the Year, maar kwam nèt niet hoog genoeg om gepubliceerd te worden, maar dat gebeurde vervolgens wel in Beautica Magazine in juni vorig jaar.
De foto werd genomineerd voor de Premi Internacional d’Art de Barcelona (PIAB) 2023, maar viel niet in de prijzen.
Dat gebeurde wel bij New York Photography Awards 2023 waar de foto drie keer zilver en één keer een eervolle vermelding kreeg.
Ook in de prijzen viel de foto afgelopen november in Washington DC, in the Capital Room Convention Center, waarbij de foto werd tentoongesteld.
Internationale aandacht kreeg de foto ook bij de expositie Censored georganiseerd door M.A.D.S. Art Gallery, Milaan.
Die laatste organiseerde tevens de vertoning op een billboard op Times Square.
Als laatste is de foto nu, tot en met oktober dit jaar, fysiek en digitaal te zien in de Espace Vision’Art galerie in Parijs (Frankrijk).

Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe de jury deze foto gaat inschatten op grond van hun beoordelingscriteria:

The photographs presented will be judged by the Legacy Photography Awards team and they will evaluate the originality, composition, lighting, creativity, visual impact and quality of retouching in case there is.

The team will choose a Winner, a Second and Third place in each category.
In the event that some photographs achieve the same score as those selected as Second and Third place, they will receive the same distinction ex aqueo.

The organisers will distinguish as Excellence those photos which in their opinion deserve to be highlighted for their merit and quality and that have come close to the podium.
 
An unspecified number of Honourable Mentions will also be chosen.
 
Said Honorable Mentions will be divided into 3 levels:

Honorable Mention Gold will be awarded to photographs that have reached an exceptional level and mastery of all areas.

Honorable Mention Silver will be awarded to photographs that the judges consider excellent in their execution in most areas even though it may present some errors in technical or artistic execution.

Honorable Mention Bronze will be achieved to those photographs that the judges consider deserve to be highlighted.

The winners, Badge of Excellence and Honorable Mentions will be announced on the website and social networks of Legacy Photography Awards in approximately one week after the verdict.”

De uitslag zal waarschijnlijk weer halverwege de volgende maand bekend worden gemaakt.
En nu maar hopen dat deze foto gewicht in de schaal gaat leggen om mee te dingen naar de titel International Photographer of the Year.
Daarvoor moet een fotograaf gedurende het hele jaar blijk geven van consistent werk of, zoals dat op de website valt te lezen:
Aan het einde van het jaar kiezen we als winnaar van elke categorie de fotograaf die het hele seizoen zijn regelmaat en beheersing heeft getoond.

Laatste berichten over de Legacy Photography Awards:
Certificaat en badge ontvangen
Merlin (0303) krijgt Excellence waardering
Inzending Legacy Photography Awards – February

Voor een volledig overzicht met betrekking tot de Awards, volg deze link.