30 foto’s ingezonden voor expositie Espace Vision’Art, Parijs

Het is volbracht, maar wat een klus was het om 30 foto’s te selecteren voor de digitale expositie in de Parijse fotogalerie Espace Vision’Art, die vanaf half oktober plaats zal vinden en een jaar lang zal duren.

In het vorige blogbericht hierover, schreef ik al wat er zou moeten worden ingestuurd: de 30 foto’s en bij elke foto de verkoopprijs, de titel, techniek, formaat en bijzonderheden.

Voor de selectie van foto’s had ik de moeder van Merlin zondagmiddag al een mailtje gestuurd of ze zou willen kijken welke foto’s zij in de expositie zou willen hebben.
Iets dergelijks heb ik zelf ook gedaan (maar wát is dat toch lastig om te doen!) en zo’n beetje de helft van de foto’s kwamen perfect overeen: die wilden we allebei wel in de expositie hebben.

Maandagavond hebben we telefonisch overleg gehad over welke foto’s we dan nog aan de selectie zouden moeten toevoegen.
Daarvoor had ik tijdelijk een fotogalerie op deze website aangemaakt zodat we min of meer live konden schuiven met de foto’s.
Na goed een half uur hadden we de selectie compleet en ik denk dat we een heel mooie, gevarieerde selectie gemaakt hebben.

Toen stond nog de grote klus te wachten om bij elke foto alles wat door de galerie gevraagd werd te noteren en kostte me uiteindelijk gisterenmiddag en -avond ruim 7 uur tijd.
Maar het leuke van dit alles is wel dat je er op deze manier nog eens heel erg van bewust wordt wat de foto’s allemaal al bereikt hebben, internationaal gezien.

Uiteindelijk zijn de foto’s (en hun beschrijvingen) inclusief de biografie en een pasfoto van mij opgestuurd naar de galeriehouder die het een “perfecte” selectie vindt.

De keuze die de moeder van Merlin en ik gemaakt hebben staat hieronder in een galerie.

En voor degenen die willen zien welke informatie er bij de foto’s is gegeven, kunnen deze PDF downloaden.

Volgens mij zijn nu alle voorbereidingen wel gedaan voor de expositie in Parijs, die, zoals al eerder geschreven, vanaf half oktober 2023 tot half oktober 2024 in de Espace Vision’Art galerie te zien zal zijn.
De galerie is gevestigd in het Parijse Quartier Latin (5e arrondissement).

Wordt vervolgd.

Vorige berichten over expositie Espace Vision’Art:
Verzoek om 15/30 foto’s
Foto ingestuurd
Verzoek om foto
Aanmeldingsformulier opgestuurd
Vragen zijn beantwoord
Vragen over het voorstel
Uitnodiging fotogalerie Parijs

of volg deze link.