Resa (0401) bij finalisten “Poetry Portrait” op ViewBug

Geheel tegen de verwachting in, is foto Resa (0401) doorgedrongen tot de finalisten van de fotowedstrijd “Portrait Poetry” op de website van ViewBug!

Het gaat om bovenstaande foto van Resa die is doorgedrongen tot de 117 finalisten van de fotowedstrijd “Portrait Poetry” op ViewBug, zo bleek uit de e-mail met als onderwerpregel: “Congratulations! You have received a photography award” die ik ontving.

Na het aanklikken van de link, kwam ik direct op de portfolio pagina bij een foto van Resa terecht, namelijk foto Resa (0401).
Dat deze foto een finaleplaats heeft behaald is op de website te vinden via de link die hoort bij de finalisten van de wedstrijd en getuige de award die bij de foto prijkt.

Het is inmiddels de 61e finaleplaats op ViewBug sinds november 2015.
Twee dagen geleden werd bekend dat Claartje (0110) finalist is geweest in de wedstrijd “Purple Tones” en daar ook een prijs heeft gewonnen.

Daarmee zijn vijf foto’s ook daadwerkelijk in de prijzen gevallen bij een wedstrijd op ViewBug:
Claartje (0110) “Purple Tones” (april 2024)
Teline (0115) “Look Down” (maart 2022)
Catinca (0109-2) “Big Smiles” (februari 2022)
Pien (0504) “Indoor Images” (november 2021)
Teline (1213) “Shape of Shadows” (juni 2021)

In de inleiding van dit blogbericht schreef ik al dat de finaleplaats geheel onverwacht kwam.
Sowieso is een finaleplaats in een wedstrijd absoluut niet vanzelfsprekend, maar naar aanleiding van de uitslag van de publieksstemmen van “Portrait Poetry“, was dit, met een 690e plaats, niet de foto van de zes ingezonden foto’s die het hoogste was geëindigd bij de publieksstemmen.

Hieruit blijkt opnieuw dat de uitslag van de publieksstemmen niet doorslaggevend is en dat de organiserende partij en jury nog zelf goed kijkt naar de ingezonden foto’s.

In totaal waren er 17.413 inzendingen en dat maakt dat de kans om een finaleplaats te halen afgerond 0,67 procent is.
Bijzonder dus dat deze foto is doorgedrongen tot de finale.

Het is nog niet duidelijk wanneer de winnaar bekend wordt gemaakt.

Sinds oktober 2015 dat er foto’s worden ingeschreven voor fotowedstrijden op de website van ViewBug is er een inmiddels indrukwekkende lijst met featured foto’s (en finaleplaatsen) zoals te zien is op de onderscheidingen pagina op deze site.

Bekijk Resa (0401) voor de Palmares en reacties op de foto.

Als laatste is ook nog een lijst met alle voorgaande wedstrijden op ViewBug te bekijken.
Meer van de voorgaande wedstrijden op ViewBug.