Kunstbeurs Carrousel du Louvre, Parijs: foto uitgekozen

Eergisteren kreeg ik van de galeriehouder van de Parijse fotogalerie Espace Vision’Art te horen dat deelname aan de kunstbeurs Art Shopping die in oktober in Carrousel du Louvre wordt gehouden, nog steeds mogelijk en ook gewenst is.
Samen met Merlin heb ik hiervoor een foto uitgekozen.

De fotogalerie Espace Vision’Art is nog een heel nieuwe galerie die vorig jaar oktober haar deuren opende.
De galerie is gevestigd in het Parijse Quartier Latin (5e arrondissement).
Augustus vorig jaar werd ik benaderd door de galeriehouder met de vraag of ik mee wilde doen in de start-up van zijn galerie.
Uiteindelijk is in september 2023, na overleg met de moeder van Merlin, een 30-tal foto’s van Merlin naar de galerie gestuurd.

Eergisteren kreeg ik het bericht van de galeriehouder dat hij graag zou willen dat ik nog mee zou doen met deze kunstbeurs in Parijs.
Merlin was deze keer bereid mee te denken welke foto we zouden gaan insturen en we hinkten op twee gedachten.
Òf het zou foto Merlin (2018-2) worden

òf foto Merlin (2108).

Merlin wist niet goed te kiezen en daarom heb ik maar de knoop doorgehakt en voor de laatste foto gekozen, omdat Merlin hier een mooie fashion-achtige pose heeft en dat deze foto, zoals ik het kan inschatten, het Parijse publiek (want een fashionstad) wel kan bekoren.

Ander dan de vorige keer, toen ik met een foto van Catinca in 2018 deelnam aan het evenement Art Shopping dat in oktober in Carrousel du Louvre wordt gehouden, hoef ik nu niet zelf de foto te laten printen, maar wordt dat door de fotogalerie Espace Vision’Art zelf gedaan en wel op een 20×20 cm groot formaat.

Het probleem is nu dat van Merlin op de foto, wanneer die vierkant wordt bijgesneden, stukken wegvallen en daarom heb ik, in PhotoShop de foto aan de zijkanten vergroot, zodat het vierkante formaat wél kan.

De foto is nu ter beoordeling opgestuurd naar de galeriehouder van Espace Vision’Art, want de foto moet wel passend zijn binnen de regels en normen die én de galerie én de kunstbeurs hanteert.

Wanneer de goedkeuring van de galeriehouder er is, kunnen alle verdere formulieren worden ingevuld en worden opgestuurd.

Wordt vervolgd.

Voor alle berichten over de samenwerking met Espace Vision’Art, volg deze link.