Inzending “Legacy Photography Awards” – February

Vanavond heb ik een foto van Merlin ingestuurd voor de Legacy Photography Awards voor de maand februari.

De Legacy Photography Awards schrijft maandelijks een wedstrijd uit en in januari is daar voor het eerst aan meegedaan met een foto van Teline om mee te kunnen dingen naar de titel International Photographer of the Year.

De deelname in januari was in feite een uitprobeersel om te kijken wat deze wedstrijd inhield en hoe er werd gecommuniceerd over de wedstrijd.

Behalve de mooie uitslag (de foto van Teline kreeg de Excellence waardering), was ook de communicatie erg prettig én, als kers op de taart, werd er ook een mooie recensie over de foto geschreven.

De organisatie ziet er professioneel genoeg uit om verder te gaan met het insturen van foto’s dit jaar, hoewel ik de prestige van deze photography awards niet zo heel erg hoog inschat.
In mijn laatste blogbericht over de inzending van Teline heb ik al aangegeven dat wel héél erg veel foto’s (sommige fotografen hebben ook meerdere foto’s ingestuurd) in de prijzen zijn gevallen.
Het is dus niet zo héél erg bijzonder dat een foto een onderscheiding krijgt.
Hoe dan ook, wanneer het allemaal een wassen neus bleek te zijn, was het niet zo erg geweest om een foto – en inschrijfgeld – te verspillen aan deze wedstrijd, maar was ik wel gestopt met het insturen van foto’s.

Nu dus een “nieuwe” foto ingestuurd voor de maand februari:
Merlin (0303).

Het is een foto van Merlin die wel al een paar jaar geleden gemaakt is tijdens de 3e fotoshoot met haar, maar ondertussen heel wat van de (virtuele) wereld heeft gezien en tot mijn favorieten behoort.

De foto is gepubliceerd geweest in World Wide Art Magazine en The First Berliner Artbook 2022,  was finalist bij een wedstrijd van ArtaVita voor hedendaagse kunst, genomineerd voor Premi Internacional d’Art de Barcelona (PIAB) 2021 (Barcelona, Spanje) en is fysiek in expositie geweest in het Bellini Museum in Florence (Italië), de Bortone Gallery in Parijs (Frankrijk) en de Accorsi Arte Gallery in Turijn (Italië).
Daarnaast is de foto digitaal in expositie geweest in Milaan (Italië) en Fuerteventura (Spanje) en is de foto nu, tot en met oktober dit jaar, digitaal te zien in de Espace Vision’Art galerie in Parijs (Frankrijk).

Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe de jury deze foto gaat inschatten op grond van hun beoordelingscriteria:

The photographs presented will be judged by the Legacy Photography Awards team and they will evaluate the originality, composition, lighting, creativity, visual impact and quality of retouching in case there is.

The team will choose a Winner, a Second and Third place in each category.
In the event that some photographs achieve the same score as those selected as Second and Third place, they will receive the same distinction ex aqueo.

The organisers will distinguish as Excellence those photos which in their opinion deserve to be highlighted for their merit and quality and that have come close to the podium.
 
An unspecified number of Honourable Mentions will also be chosen.
 
Said Honorable Mentions will be divided into 3 levels:

Honorable Mention Gold will be awarded to photographs that have reached an exceptional level and mastery of all areas.

Honorable Mention Silver will be awarded to photographs that the judges consider excellent in their execution in most areas even though it may present some errors in technical or artistic execution.

Honorable Mention Bronze will be achieved to those photographs that the judges consider deserve to be highlighted.

The winners, Badge of Excellence and Honorable Mentions will be announced on the website and social networks of Legacy Photography Awards in approximately one week after the verdict.”

De uitslag zal waarschijnlijk weer halverwege de volgende maand bekend worden gemaakt.
En nu maar hopen dat deze foto gewicht in de schaal gaat leggen om mee te dingen naar de titel International Photographer of the Year.
Daarvoor moet een fotograaf gedurende het hele jaar blijk geven van consistent werk of, zoals dat op de website valt te lezen:
Aan het einde van het jaar kiezen we als winnaar van elke categorie de fotograaf die het hele seizoen zijn regelmaat en beheersing heeft getoond.

Wordt vervolgd!

Voor een volledig overzicht met betrekking tot de Awards, volg deze link.