Internationaal “Contemporary Art Curator Magazine” neemt kunstenaars niet serieus

Twee dagen geleden heb ik een zeer uitgebreide e-mail geschreven over de kans van een kunstenaar om gevonden te worden op de website van Contemporary Art Curator Magazine. En die kans was, in het gunstigste geval, een schokkende 50%, waar dit toch 100% zou moeten zijn. Vandaag het zéér teleurstellende antwoord…

Misschien ligt het aan mij, maar je zou toch mogen verwachten dat er, na zo’n uitgebreide e-mail, inhoudelijk wordt gereageerd op hetgeen er wordt geschreven, maar niets is minder waar.

Het antwoord wat ik terug kreeg op de, naar mijn idee, stevige e-mail, vind ik zeer teleurstellend, eigenlijk op het onbeschofte af:

Dear Tjeerd,

thanks for your letter.

We will take into consideration your email and pass all information to our it guy.

You works will be promoted next week, next time if you wish we make promotions, please email us 3 images of your work.

Have a beautiful week!

Best wishes,

Dus het enige wat er gezegd kan worden is dat de e-mail in overweging wordt genomen. Je neemt dan je clientèle niet serieus.

Ik denk dat er genoeg woorden aan vuil zijn gemaakt. Elke andere kunstenaar die benaderd wordt door dit bedrijf zou ik willen afraden met hen in zee te gaan.

’t Geval wil alleen nog wel dat ik nog de mogelijkheid heb om nu nog zes keer foto’s te publiceren en dat ik dat ook wel zal doen omdat ik er nu eenmaal voor betaald heb.

Uit de e-mail blijkt dat ik drie foto’s moet opsturen om volgende week gepromoot te worden. Dat zal ik dan maar gaan doen.

Daarna nog een vijftal mogelijkheden om foto’s te publiceren, maar dat zal nog wel even op zich laten wachten omdat ik eerst volledig hersteld moet zijn en ik ook nieuw werk kan indienen.

Eerdere berichten over de publicatie:
Stevige e-mail geschreven
Reactie op e-mail
Opnieuw (3e!) uitnodiging ontvangen
Publicatie op Instagram
Publicatie een feit
Foto’s en interview ingezonden
Toegelaten
Artist Bio verzonden
Kleine update
Opnieuw uitnodiging ontvangen
Uitnodiging ontvangen